מתכונים חמים

עוגת שמרים במילוי שוקולד חלב וקוקוס

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוגת שמרים במילוי שוקולד חלב וקוקוס

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 עוגות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 500 גר' חמאה רכה
  • 200 גר' סוכר
  • 10 גר' מלח
  • 8 חלמונים
  • 200 מ"ל חלב פושר
  • 60 גר' שמרים לחים
  • כף גרידת תפוז
  • כפית תמצית וניל
  • למילוי:
  • 200 גר' שוקולד חלב
  • 200 גר' שמנת מתוקה
  • 2 כפות נס קפה
  • כף חלב
  • ½ כוס קוקוס
  • להברשה:
  • 2 חלמונים
  • כף חלב
  • לסירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת מערבל קמח שמרים וסוכר ומערבבים עם וו הלישה.
  • 2. מוסיפים חלב וחמאה ונותנים למערבל לעבוד כ4 דקות.
  • 3. מוסיפים חלמונים, גרידת תפוז ווניל וממשיכים לערבל כ4 דקות.
  • 4. כשהבצק מתגבש, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל דקה אחת.
  • 5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי או לילה שלם במקרר.
  • 6. לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק ל4 כדורים, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 7. מכינים את המילוי: ממיסים שמנת מתוקה עם שוקולד.
  • 8. מערבבים נס קפה עם כף חלב עד שמתקבל מרקם של משחה. מוסיפים לתערובת השוקולד והשמנת. מוסיפים גם את הקוקוס.
  • 9. לאחר שכדורי הבצק תפחו, מוציאים להם את האוויר ומרדדים כל כדור למלבן בגודל של כ15 X 20 ס"מ.
  • 10. מורחים את המילוי בעזרת לקקן ומשאירים שוליים של 1 ס"מ מכל צד.
  • 11. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת רולדה. אמורות להתקבל כ4 רולדות.
  • 12. מעבירים את הרולדות לתבניות אינגלישקייק משומנות בחמאה.
  • 13. בעזרת סכין חורצים חריצים אלכסוניים בחלק העליון של הרולדות ומברישים בתערובת של 2 חלמונים וכף חלב.
  • 14. מתפיחים כ40 דקות.
  • 15. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. אופים כ4 דקות ומורידים את החום ל190 מעלות. אופים עוד 25-20 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.
  • 16. מכינים סירופ סוכר – ממיסים כוס סוכר בכוס מים רותחים ומברישים את העוגות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully