פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      רקוט קרומפלי - מאפה תפוח אדמה ונקניק

      הרקוט קרומפלי הוא מאפה תמים למראה, שמסתיר בתוכו עולם ומלואו - נימוחות של תפוחי אדמה, ביצים קשות, שמנת חמוצה, ובעיקר - נקניק מעושן ומשכר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טוליפ (נמרוד סונדרס)
      טוליפ (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 ק"ג תפוחי אדמה
      • 4 ביצים קשות
      • 200 גרם נקניק מעושן
      • 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
      • 100 גרם גבינת עמק מגורדת
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה ל-20 דקות. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
      • 2. בתבנית המתאימה ל-4 מנות, שמים מחצית מכמות תפוחי האדמה כשכבה תחתונה על התבנית.
      • 3. חותכים את הביצים הקשות לפרוסות ומוסיפים עוד שכבה. מוסיפים פרוסות של נקניק (מומלץ סלמי מעושן) ומעל זה מוסיפים עוד שכבה של תפוחי האדמה שנותרו.
      • 4. לשמנת החמוצה מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד שהשמנת הופכת נוזלית. יוצקים את השמנת באופן אחיד מעל השכבות ולבסוף מפזרים את הגבינה. אופים בתנור שחומם ל-180 למשך חצי שעה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -