מתכונים חמים

רולדות אספרגוס על הגריל

רולדות של נתח כף ואספרגוס עם בצל ירוק על הגריל

מתכון מאת: יוגב ירוס בשיתוף מועצת הבקר, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פרוסות כף מגולגלות עם אספרגוס (צילום: אסף אמברם)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5 מנות
  • 1 ק"ג כף בקר טרי, חתוך ל-10 פרוסות דקות ומשוטחות היטב כמו שניצל
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-10 גבעולי נענע, קצוצים היטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • גרירת לימון דקה מלימון אחד
  • צרור אספרגוס
  • צרור בצל ירוק
  • צרור צנוניות חצויות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.הכנות בבית: קוצצים היטב את עלי הנענע ומערבבים בקערה עם שמן הזית.
  • 2. מניחים את פרוסות הכף המשוטחות על משטח עבודה, מתבלים היטב במלח ופלפל, מושכים כל פרוסה במעט שמן עם נענע ומוסיפים מעל מעט גרידת לימון.
  • 3. מניחים בקצה כל פרוסה- 2-3 אספרגוסים ומגלגלים לקבלת רולדה הדוקה, מניחים בקופסה במקרר להתייצבות למשך כשעתיים. עד שלב זה מכינים לפני היציאה למנגל.
  • 4.סיום המנה על המנגל: מוציאים את קופסת הרולדות מהמקרר או הצידנית 20 דקות לפני הצלייה. משמנים במעט שמן זית, מניחים על נקודה חמה במנגל, כאשר הצד הפתוח כלפי מטה.
  • 5. צורבים כ- 3 דקות מכל צד עד לקבלת מידת צלייה מדיום רייר. מורידים מהמנגל ונותנים לרולדות להצטנן מעט (אל תפרסו אותן כשהן לוהטות).
  • 6. במקביל, מתבלים בשמן את שאר האספרגוס וצרור הבצל הירוק, חורכים כ-1-2 דקות על הגריל.
  • 7.ההגשה: פורסים את הרולדות בעזרת סכין חדה ומגישים עם צנוניות טריות, אספרגוס ובצל ירוק חרוכים, מעט שמן זית ומלח ים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully