וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדות אספרגוס על הגריל

רולדות של נתח כף ואספרגוס עם בצל ירוק על הגריל

מתכון מאת: יוגב ירוס בשיתוף מועצת הבקר, מערכת וואלה

פרוסות כף מגולגלות עם אספרגוס. אסף אמברם,
פרוסות כף מגולגלות עם אספרגוס/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • 5 מנות
  • 1 ק"ג כף בקר טרי, חתוך ל-10 פרוסות דקות ומשוטחות היטב כמו שניצל
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-10 גבעולי נענע, קצוצים היטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • גרירת לימון דקה מלימון אחד
  • צרור אספרגוס
  • צרור בצל ירוק
  • צרור צנוניות חצויות

אופן ההכנה

  • 1.הכנות בבית: קוצצים היטב את עלי הנענע ומערבבים בקערה עם שמן הזית.
  • 2. מניחים את פרוסות הכף המשוטחות על משטח עבודה, מתבלים היטב במלח ופלפל, מושכים כל פרוסה במעט שמן עם נענע ומוסיפים מעל מעט גרידת לימון.
  • 3. מניחים בקצה כל פרוסה- 2-3 אספרגוסים ומגלגלים לקבלת רולדה הדוקה, מניחים בקופסה במקרר להתייצבות למשך כשעתיים. עד שלב זה מכינים לפני היציאה למנגל.
  • 4.סיום המנה על המנגל: מוציאים את קופסת הרולדות מהמקרר או הצידנית 20 דקות לפני הצלייה. משמנים במעט שמן זית, מניחים על נקודה חמה במנגל, כאשר הצד הפתוח כלפי מטה.
  • 5. צורבים כ- 3 דקות מכל צד עד לקבלת מידת צלייה מדיום רייר. מורידים מהמנגל ונותנים לרולדות להצטנן מעט (אל תפרסו אותן כשהן לוהטות).
  • 6. במקביל, מתבלים בשמן את שאר האספרגוס וצרור הבצל הירוק, חורכים כ-1-2 דקות על הגריל.
  • 7.ההגשה: פורסים את הרולדות בעזרת סכין חדה ומגישים עם צנוניות טריות, אספרגוס ובצל ירוק חרוכים, מעט שמן זית ומלח ים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully