נתחי אנטריקוט צלויים

מתכון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב, מושלם עבור ארוחת צהריים קיצית ומהירה, או עבור מנה ראשונה חגיגית בארוחת ערב.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
נתחי אנטרקוט צלויים על פיתה בשמן זית.
נתחי אנטרקוט צלויים על פיתה בשמן זית

מצרכים

  • 2 נתחים של אנטריקוט 250 ג' כל אחד
  • 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 בצל ירוק שלם
  • 1 כפית כמון טחון טרי
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 10 כפות שמן זית להקפצה
  • 4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
  • מלח
  • 2 פיתות מכל סוג שהוא (עיראקי, מרוקאי, גרוזיני)

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו-4 כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
  • 2. מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל. מטגנים כ-2 דקות עד אשר הבצל מזהיב, מוסיפים שום ומטגנים במשך דקה נוספת.
  • 3. חותכים את האנטריקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומיד את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מקפיצים את כל התערובת במשך כחצי דקה (כדי שהבשר לא התבשל יתר על המידה ).
  • 4. את נתחי האנטריקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים .
  • 5. מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.
  • 6. מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully