מתכונים חמים

נתחי אנטריקוט צלויים

מתכון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב, מושלם עבור ארוחת צהריים קיצית ומהירה, או עבור מנה ראשונה חגיגית בארוחת ערב.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

נתחי אנטרקוט צלויים על פיתה בשמן זית

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 נתחים של אנטריקוט 250 ג' כל אחד
  • 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 בצל ירוק שלם
  • 1 כפית כמון טחון טרי
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 10 כפות שמן זית להקפצה
  • 4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
  • מלח
  • 2 פיתות מכל סוג שהוא (עיראקי, מרוקאי, גרוזיני)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו-4 כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
  • 2. מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל. מטגנים כ-2 דקות עד אשר הבצל מזהיב, מוסיפים שום ומטגנים במשך דקה נוספת.
  • 3. חותכים את האנטריקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומיד את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מקפיצים את כל התערובת במשך כחצי דקה (כדי שהבשר לא התבשל יתר על המידה ).
  • 4. את נתחי האנטריקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים .
  • 5. מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.
  • 6. מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully