אוקרושקה
מרק יוגורט רוסי קר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 ביצים קשות
- 4 צנוניות קטנות
- 2 מלפפונים טריים
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 4 כוסות יוגורט עזים
- 2 כוסות מי סודה
- בצל ירוק/ נבטים לקישוט
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מפרידים מהביצים הקשות את החלמון מהחלבון. לכל צלחת מפוררים חצי חלמון ומועכים יחד עם חצי כפית חרדל ומעט יוגורט עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. קולפים מלפפונים וחותכים אותם ואת חלבוני הביצה שנותרו לקוביות קטנות. את הצנוניות חותכים לקוביות או לחלופין פורסים לפרוסות במנדולינה.
- 3. מפזרים את הירקות והביצים החתוכות בכל צלחת, מוזגים כוס יוגורט לכל סועד, מוהלים בחצי כוס מי סודה ומערבבים.
- 4. ממלחים ומפלפלים מעט ומפזרים בצל ירוק או נבטים מעל לקישוט.