גלילת פילה בקר ברוטב שמנת
גלילת פילה בקר ברוטב שמנת של מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם פילה בקר
- 1 בצל
- 70 גרם גבינת מוצרלה
- 150 גרם פטריות (ניתן להשתמש גם בכמה סוגים לדוגמת יער, שמפניון ופורטובלו)
- חרדל
- קמח
- חמאה
- לרוטב:
- 1/2בצל קצוץ
- כפית קמח
- כוס יין לבן
- 200 מ"ל שמנת
- ענף טימין
- מלח
- סוכר
אופן ההכנה
- 1.חותכים את הפילה לשתיים ומרדדים לעובי 5 ס"מ.
- 2.על הבשר המרודד מורחים חרדל חלק, מלח ופלפל.
- 3.מטגנים שלושה סוגי פטריות עם בצל בחמאה.
- 4.שמים בקערה גבינת מוצרלה.
- 5.שמים בתוך הפילה בקר את שתי הבלילות, זו של הפטריות וזו של המוצרלה, עוטפים בקמח ומטגנים.
- להכנת הרוטב:
- 6.מטגנים בצל קצוץ ומוסיפים כפית קמח כשהבצל מתחיל להזהיב.
- 7.מוסיפים את היין הלבן, שמנת, טימין, קצת מלח, סוכר וכוס מים.
- 8.שמים את הרוטב בתבנית ביחד עם הבשר ואופים לרבע שעה ב-170 מעלות.