קציצות בקר בחלב קוקוס
מנה קלאסית של קציצות בקר מהמטבח האינדונזי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לקציצות:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום מרוסקות
- 2 כפות גדושות של קטשופ
- 4 כפות של סויה שחורה מתוקה
- 2 כפות סמבל מעורבב בכף גדושה של קוקוס טחון
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב (מומלץ לגרד בחלק הדק של הפומפייה)
- 1 כף של "תבלין לקציצות" (תערובת תבלינים של קינמון, מוסקט טחון, כמון, ציפורן, פלפל אנגלי טחון ולעיתים מעט כורכום).
- 1 כף של "חמשת תבלינים" (תערובת תבלינים אסייתית, המורכבת מחמישה תבלינים דומיננטיים בעלי ארומה מתקתקה: כוכבי אניס, זרעי שומר טחונים, ג'ינג'ר יבש טחון, ציפורן וקינמון).
- לרוטב:
- 3 כפות שמן קנולה
- 3 בצלי שאלוט קצוצים
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
- 2 שורשים של עשב לימון (למון גראס) או עלים חתוכים ל-5 ס"מ
- 1 פלפל צ'ילי חתוך גס
- קופסה של חלב או קרם קוקוס
- 1 כף של אבקת כורכום
- 1/4 ליטר ציר עוף
- 1/2 כוס סויה שחורה מתוקה
- 1 כפית סוכר חום
- פלפל ומלח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר יחד עם כל חומרי הקציצות ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורי בשר בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בצד.
- 3. במחבת רחבת שוליים מחממים את שמן הקנולה, ומאדים את בצלי השאלוט עד שהם הופכים שקופים.
- 4. כותשים או מרסקים במעבד מזון את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר ועשב הלימון, ומוסיפים למחבת עם הבצל.
- 5. מנמיכים מעט את האש ומוסיפים את חלב או קרם הקוקוס, ומערבבים.
- 6. מתבלים בכורכום וסוכר. מוסיפים את הסויה וציר המרק, ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- 7. כשהרוטב רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצות. כדאי להשתדל לא לגעת בקציצות יותר מדי.
- 8. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-40 דקות.
- הערה: את הקציצות נוהגים להגיש על מצע של אורז לבן, ומעטרים בשביבי קוקוס או בבצל ירוק קצוץ.