וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות בקר בחלב קוקוס

מנה קלאסית של קציצות בקר מהמטבח האינדונזי

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה!

קציצות אינדונזיות. אתי אלימלך,
קציצות אינדונזיות/אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 2 כפות גדושות של קטשופ
  • 4 כפות של סויה שחורה מתוקה
  • 2 כפות סמבל מעורבב בכף גדושה של קוקוס טחון
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב (מומלץ לגרד בחלק הדק של הפומפייה)
  • 1 כף של "תבלין לקציצות" (תערובת תבלינים של קינמון, מוסקט טחון, כמון, ציפורן, פלפל אנגלי טחון ולעיתים מעט כורכום).
  • 1 כף של "חמשת תבלינים" (תערובת תבלינים אסייתית, המורכבת מחמישה תבלינים דומיננטיים בעלי ארומה מתקתקה: כוכבי אניס, זרעי שומר טחונים, ג'ינג'ר יבש טחון, ציפורן וקינמון).
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 בצלי שאלוט קצוצים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 2 שורשים של עשב לימון (למון גראס) – או עלים חתוכים ל-5 ס"מ
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך גס
  • קופסה של חלב או קרם קוקוס
  • 1 כף של אבקת כורכום
  • 1/4 ליטר ציר עוף
  • 1/2 כוס סויה שחורה מתוקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • פלפל ומלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר יחד עם כל חומרי הקציצות ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורי בשר בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בצד.
  • 3. במחבת רחבת שוליים מחממים את שמן הקנולה, ומאדים את בצלי השאלוט עד שהם הופכים שקופים.
  • 4. כותשים או מרסקים במעבד מזון את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר ועשב הלימון, ומוסיפים למחבת עם הבצל.
  • 5. מנמיכים מעט את האש ומוסיפים את חלב או קרם הקוקוס, ומערבבים.
  • 6. מתבלים בכורכום וסוכר. מוסיפים את הסויה וציר המרק, ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 7. כשהרוטב רותח, מוסיפים בעדינות את הקציצות. כדאי להשתדל לא לגעת בקציצות יותר מדי.
  • 8. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-40 דקות.
  • הערה: את הקציצות נוהגים להגיש על מצע של אורז לבן, ומעטרים בשביבי קוקוס או בבצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully