וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות תאנים וגבינות

אחד הדברים שהולכים הכי טוב ביחד זה תאנים וגבינות, אז למה שלא להפגיש ביניהן גם בתוך עוגייה? מירב שיינר אופה עוגיות מלוחות בשילוב הפרי הקיצי הכי מתוק שיש.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגיות תאנים וגבינה. נמרוד סונדרס
עוגיות תאנים וגבינה

מצרכים למתכון

  • ל-5 עוגיות ענקיות או 10 בינוניות:
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 110 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 60 גרם גבינה כחולה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 3-5 תאנים טריות בשלות חתוכות לחצאים או רבעים (תלוי בגודל התאנה)
  • מעט סוכר דמררה

אופן ההכנה

  • 1. לתוך מעבד מזון עם להב חדה מכניסים את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
  • 2. מעבירים אל משטח מקומח קלות, משטחים לעובי 5-7 מ"מ ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ל-1/4 שעה.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, וקורצים לעיגולים בהתאם לגודל הרצוי. בעזרת כפית פריזיאן (או כפית רגילה קטנה) יוצרים גומה קטנה במרכז העוגיה.
  • 5. מניחים באמצע כל עוגיה את התאנה החתוכה, ומפזרים מעל מעט סוכר דמררה.
  • 6. אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיה מקבלת גוון חום זהוב.
  • 7. מוציאים ומצננים 5-10 דקות בתבנית (העוגיות עדיין רכות, ולא ניתן להעבירן לרשת צינון). מגישים עם משקה צונן, מומלץ יין מוסקט, לבן או סנגרייה קרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully