וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות תאנים

מתכון של קונדיטוריית "חטאים מתוקים"

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות תאנים. דן פרץ,
עוגיות תאנים/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • לריבת תאנים:
  • 500 גרם תאנים מיובשות
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 200 גרם סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • גרידת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • לבצק הפריך:
  • 300 גרם חמאה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 370 גרם קמח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים עם שאר החומרים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
  • 2. מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ופירורי. מוציאים ממעבד המזון ואוספים את הפירורים לגוש בצק. מקררים חצי שעה במקרר.
  • 3. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק ומכניסים לפריזר להקפאה.
  • 4. אופים: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully