- 1. מכינים ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים עם שאר החומרים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
-
- 2. מכינים בצק: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ופירורי. מוציאים ממעבד המזון ואוספים את הפירורים לגוש בצק. מקררים חצי שעה במקרר.
-
- 3. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק ומכניסים לפריזר להקפאה.
-
- 4. אופים: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.