- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. "קורעים" את המוצרלה בידיים לתוך קערה, מוסיפים את השום, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים.
-
- 3. מכינים בצל מקורמל: מלהיטים מחבת (עדיף ברזל), וצורבים בה את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב. כשהבצל מתחיל להשחים ולהעלות עשן, מפזרים את הסוכר החום, מערבבים כדקה ומוציאים להתקרר. את המחבת יהיה קל לנקות אם תוסיפו לה בעודה חמה תמזגו לתוכה מים ותרתיחו לכמה דקות.
-
- 4. מרכיבים את הבוריטו: במרכז כל טורטיה מפזרים עגבניות קצוצות ומעליהן מסדרים חציל קלוי, קרעי מוצרלה, בצל מקורמל ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים את הטורטיה. מורחים שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור לכ-7 דקות (עד שמשחים מעט).
-
- 5. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
-
- 6. מוציאים את הטורטיות מהתנור ופורסים. בכל צלחת מוזגים מעט סלסה ומניחים את עליה את פיסות הבוריטו.