פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      בוריטו וג'טריאנו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)
      דנה מלמד מארחת את יואב בלימן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
      • 1 חציל קלוי, מקולף וקצוץ
      • 5 עגבניות "פרובנסל" (המתכון למעלה - קרפצ'יו עגבניות) קצוצות
      • 2 בצלים סגולים, קלופים, חתוכים לרבעים
      • 3 כפות סוכר חום
      • עלי בזיליקום מופרדים
      • 2 כדורי מוצרלה גדולים
      • עלי זעתר מופרדים
      • שמן זית
      • 2 שיני שום פרוסות
      • מלח ופלפל
      • לסלסה:
      • 2 עגבניות קצוצות
      • ½ בצל סגול קצוץ דק
      • שמן זית
      • מעט כוסברה קצוצה
      • ½ פלפל צ'יפוטלה קצוץ
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. "קורעים" את המוצרלה בידיים לתוך קערה, מוסיפים את השום, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים.
      • 3. מכינים בצל מקורמל: מלהיטים מחבת (עדיף ברזל), וצורבים בה את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב. כשהבצל מתחיל להשחים ולהעלות עשן, מפזרים את הסוכר החום, מערבבים כדקה ומוציאים להתקרר. את המחבת יהיה קל לנקות אם תוסיפו לה בעודה חמה תמזגו לתוכה מים ותרתיחו לכמה דקות.
      • 4. מרכיבים את הבוריטו: במרכז כל טורטיה מפזרים עגבניות קצוצות ומעליהן מסדרים חציל קלוי, קרעי מוצרלה, בצל מקורמל ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים את הטורטיה. מורחים שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור לכ-7 דקות (עד שמשחים מעט).
      • 5. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
      • 6. מוציאים את הטורטיות מהתנור ופורסים. בכל צלחת מוזגים מעט סלסה ומניחים את עליה את פיסות הבוריטו.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -