מתכונים חמים

בוריטו וג'טריאנו

מתכון מאת: דנה מלמד ויואב בלימן, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דנה מלמד מארחת את יואב בלימן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
  • 1 חציל קלוי, מקולף וקצוץ
  • 5 עגבניות "פרובנסל" (המתכון למעלה - קרפצ'יו עגבניות) קצוצות
  • 2 בצלים סגולים, קלופים, חתוכים לרבעים
  • 3 כפות סוכר חום
  • עלי בזיליקום מופרדים
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים
  • עלי זעתר מופרדים
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל
  • לסלסה:
  • 2 עגבניות קצוצות
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • שמן זית
  • מעט כוסברה קצוצה
  • ½ פלפל צ'יפוטלה קצוץ
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. "קורעים" את המוצרלה בידיים לתוך קערה, מוסיפים את השום, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים.
  • 3. מכינים בצל מקורמל: מלהיטים מחבת (עדיף ברזל), וצורבים בה את הבצל הסגול, תוך כדי ערבוב. כשהבצל מתחיל להשחים ולהעלות עשן, מפזרים את הסוכר החום, מערבבים כדקה ומוציאים להתקרר. את המחבת יהיה קל לנקות אם תוסיפו לה בעודה חמה תמזגו לתוכה מים ותרתיחו לכמה דקות.
  • 4. מרכיבים את הבוריטו: במרכז כל טורטיה מפזרים עגבניות קצוצות ומעליהן מסדרים חציל קלוי, קרעי מוצרלה, בצל מקורמל ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומגלגלים את הטורטיה. מורחים שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור לכ-7 דקות (עד שמשחים מעט).
  • 5. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 6. מוציאים את הטורטיות מהתנור ופורסים. בכל צלחת מוזגים מעט סלסה ומניחים את עליה את פיסות הבוריטו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully