פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טורטייה

      מתכון של חני פרבר מתוך ספרו "ספר מתוק".

      20 מדרגים / 3.05 כוכבים

      טורטייה (Artoday)
      טורטייה (Artoday)

      מצרכים

      • חומרים (ל-12 טורטיות):
      • 280 גרם קמח רגיל
      • 1 כפית מלח
      • חצי כפית אבקת אפייה
      • 2 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
      • 125 מ"ל מים חמימים
      • מעט שמן למריחה
      • כלים:
      • מחבת רחבה שטוחה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים יחד במיקסר או במעבד מזון את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
      • 2. מוסיפים את השמן, מערבבים ומתחילים להוסיף את המים. לשים עד שמתקבל בצק חלק ומוצק.
      • 3. מעצבים את הבצק לכדור, מורחים בשמן, מכסים ומשהים כחצי שעה.
      • 4. חותכים את כדור הבצק ל-12 חלקים, מכדררים על משטח מקומח ומרדדים לעלים עגולים בקוטר 20 ס"מ בערך.
      • 5. מחממים מחבת לא משומנת, מניחים בה עלה בצק, מטגנים כשתי דקות, עד שכוויות זהובות נוצרות בצד התחתון, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד שתי דקות. אם הבצק מתנפח לוחצים עליו בעזרת מגבת מקופלת.
      • 6. מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת לשמירת החום עד ההגשה (עדיף מיד).
      • 7. אחסון: אפשר לשמור את הבצק עד שלושה חודשים בהקפאה, ואז ישר מהמקפיא למחבת.

      עוד מתכוני קינוחים

      טורטייה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -