וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיפטס (קציצות קטנות)

נהוג לאכול בערב ראש השנה, חג שבו לפי מיטב המסורת אוכלים מנות מתקתקות.

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

קיפטס. נמרוד סונדרס
קיפטס

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות:
  • לתערובת הבשר:
  • 600 גרם בשר טחון
  • כפית מלח
  • כף בהרט
  • כפית קינמון
  • כפית פלפל
  • פירורי לחם/פירורי קמח מצה
  • לקציצות:
  • ביצה
  • לרוטב:
  • 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים מושרים כרבע שעה ביין לבן
  • 200 גרם משמשים מיובשים מושרים כרבע שעה ביין לבן
  • 2 כפות של רכז רימונים חמוץ/ 2 כפות תמרהינדי
  • קורט קינמון
  • כפית סוכר
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר. לשים אותה בידיים עם התבלינים כדקה.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצה.
  • 3. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים יוצקים כדורים קטנים מתערובת הבשר. טובלים כל כדור בביצה ומטגנים כמה דקות עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • 4. בסיר גדול שמים 2 כפות גדושות של רכז רימונים וכפית סוכר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקציצות, ומוסיפים מים לכיסוי הקציצות. מסננים את הפירות היבשים מהיין ומוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מפזרים מעל קינמון טועמים ומתקנים תיבול, הטעם צריך להיות חמוץ מתוק.
  • 5. מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט, וטעמו חמוץ מתוק.
  • סודות מהמטבח
  • *חשוב לא להוסיף הרבה מים כדי שהרוטב יסמיך מעט ולא יזכיר מרק בסוף הבישול.
  • *אפשר להטמין בתוך תערובת הקציצות מעט צנוברים או להגיש עם אגוזי מלך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully