בצלים ממולאים בבשר
בצלים מסתוריים, מתקתקים, המחביאים בתוכם אוצר בדמות בשר כבש מלא ניחוח, לצד רוטב מתקתק לא פחות של שזיפים ורכז רימונים. פשוט מעדן.
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 10 בצלים
- למילוי:
- 1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
- 1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
- 1 כף בהרט
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף נענע יבשה
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
- לרוטב:
- 8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
- 1 כרישה לבנה פרוסה דק
- 1/2 כוס שמן זית
- ציר עוף
- מלח, פלפל
- 10 שיני שום שלמות
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
- 2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
- 3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
- 4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
- 5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
- 6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
- 7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה