פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצלים ממולאים בבשר

      בצלים מסתוריים, מתקתקים, המחביאים בתוכם אוצר בדמות בשר כבש מלא ניחוח, לצד רוטב מתקתק לא פחות של שזיפים ורכז רימונים. פשוט מעדן.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 10 בצלים
      • למילוי:
      • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
      • 1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
      • 1 כף בהרט
      • 1/2 כף מלח
      • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כף נענע יבשה
      • 4 שיני שום קצוצות
      • 3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
      • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
      • לרוטב:
      • 8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
      • 1 כרישה לבנה פרוסה דק
      • 1/2 כוס שמן זית
      • ציר עוף
      • מלח, פלפל
      • 10 שיני שום שלמות
      • 1/2 כוס רכז רימונים

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
      • 2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
      • 3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
      • 4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
      • 5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
      • 6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
      • 7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -