וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז אדום-אדום

רוצים לשדרג בקלילות את הארוז שלכם? פשוט מתבלים את גרגרי האורז האדום ברסק עגבניות ובפפריקה, שמדגישות את המתקתקות הטבעית שלו.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

אורז אדום של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אורז אדום של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס (200 גרם) אורז אדום
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • מלח, פלפל ופפריקה
  • 2 כוסות מרק או מים רותחים
  • עלים מצרור קטן של טימין או 2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. חולטים את האורז במים רותחים למשך רבע שעה בסיר עם מים רותחים או משרים למשך 12 שעות לפחות במים. מסננים.
  • 2. בסיר עם שמן זית מטגנים בצל וגזר במשך 4 דקות. מוסיפים רסק, מטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם, מערבבים ויוצקים מרק או מים רותחים.
  • 3. מחזירים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 4. לפני ההגשה מפזרים עלי טימין או בצל ירוק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully