אורז אדום-אדום
רוצים לשדרג בקלילות את הארוז שלכם? פשוט מתבלים את גרגרי האורז האדום ברסק עגבניות ובפפריקה, שמדגישות את המתקתקות הטבעית שלו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) אורז אדום
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- מלח, פלפל ופפריקה
- 2 כוסות מרק או מים רותחים
- עלים מצרור קטן של טימין או 2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן ההכנה
- 1. חולטים את האורז במים רותחים למשך רבע שעה בסיר עם מים רותחים או משרים למשך 12 שעות לפחות במים. מסננים.
- 2. בסיר עם שמן זית מטגנים בצל וגזר במשך 4 דקות. מוסיפים רסק, מטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם, מערבבים ויוצקים מרק או מים רותחים.
- 3. מחזירים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 4. לפני ההגשה מפזרים עלי טימין או בצל ירוק ומגישים.