סלט סלנובה, תפוחים וחמוציות
השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים מכינה סלט ירוק רענן עם חסה סלנובה, תפוחים מזן פינק ליידי גבינת טולום וחמוציות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-2-3 סועדים
- חבילה של חסה סלנובה {חסה מסולסלת או רגילה}
- 2 כפות חמוציות
- 2 כפות פקאן מסוכר
- חצי תפוח פינק ליידי חתוך דק ללא הליבה
- גבינת טולום {פטה/ בולגרית]
- לוינגרט קסיס
- 1 כף חרדל
- 2 כפות דבש
- 50 מל מיץ לימון
- 50 מ"ל חומץ פטל {בלסמי לבן]
- שן שום
- מלח ופלפל
- 3/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט תוך זילוף שמן זית איטי.
- 2. מכינים את הסלט ומגישים: שמים את כל המרכיבים בקערת הגשה, יוצקים מהרוטב ומגישים.