סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי
סלט לחם איטלקי קלאסי עם תוספת של קונפי ארטישוק ירושלמי. מתכון לפנצנלה קצת שונה, של לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים
מתכון מאת:
קל להכנה,3 סועדים
מצרכים למתכון
- 5יחידותארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה
- 10עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים
- 10עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים
- גמבה חתוכה לקוביות
- ¼בצל סגול חתוך דק
- 6עלי בזיליקום
- 2צנוניות חתוכות
- כפיתזעתר עם שומשום
- 10כדורי מוצרלה (או חתיכות פטה)
- שמן זית
- מלח
- מעטפלפל שחור גרוס
- לחם (בן יום-יומיים או אפילו יותר)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי?
- 1לקונפי ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.
- 2מכסים שני שליש גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- 3אופים בערך שעה וחצי או עד שהארטישוק הירושלמי הופך לרך וקריספי (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות}.
- 4לקרוטונים: קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות מתבלים בשמן זית מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
- 5מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים ומגישים.