פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי

      סלט לחם איטלקי קלאסי עם וויסט בצורת קונפי ארטישוק ירושלמי. מתכון לפנצנלה קצת שונה, של לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת סלטים בבראסרי עין כרם (נועם מושקוביץ)
      הפקת סלטים בבראסרי עין כרם (נועם מושקוביץ)

      מצרכים

      • ל-2-3 סועדים
      • 4/5 יחידות של ארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה
      • 10 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
      • 10 עגבניות שרי צהוב חתוכות לרבעים
      • 10 עגבניות שרי נמר חתוכות לרבעים
      • גמבה חתוכה לקוביות
      • רבע בצל סגול חתוך דק
      • 6 עלי בזילקום
      • חופן קרוטונים
      • 2 צנונית חתוכות
      • כפית זעתר עם שומשום
      • 10 כדורי בייבי מוצרלה בפאלו (כל מוצרלה אחרת גם מתאימה/או פטה}
      • שמן זית
      • מלח מעט פלפל שחור גרוס
      • לחם ישן

      אופן ההכנה

      • 1. לקונפי ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.
      • 2. מכסים שני שליש גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
      • אופים בערך שעה וחצי או עד שהארטישוק הירושלמי הופך לרך וקריספי (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות}.
      • 3. לקרוטונים: קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות מתבלים בשמן זית מכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 10 דקות.
      • 4. מרכיבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -