מתכונים חמים

סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי

סלט לחם איטלקי קלאסי עם וויסט בצורת קונפי ארטישוק ירושלמי. מתכון לפנצנלה קצת שונה, של לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים

מתכון מאת: לירז שדה, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

הפקת סלטים בבראסרי עין כרם

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2-3 סועדים
  • 4/5 יחידות של ארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה
  • 10 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
  • 10 עגבניות שרי צהוב חתוכות לרבעים
  • 10 עגבניות שרי נמר חתוכות לרבעים
  • גמבה חתוכה לקוביות
  • רבע בצל סגול חתוך דק
  • 6 עלי בזילקום
  • חופן קרוטונים
  • 2 צנונית חתוכות
  • כפית זעתר עם שומשום
  • 10 כדורי בייבי מוצרלה בפאלו (כל מוצרלה אחרת גם מתאימה/או פטה}
  • שמן זית
  • מלח מעט פלפל שחור גרוס
  • לחם ישן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לקונפי ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.
  • 2. מכסים שני שליש גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
  • אופים בערך שעה וחצי או עד שהארטישוק הירושלמי הופך לרך וקריספי (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות}.
  • 3. לקרוטונים: קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות מתבלים בשמן זית מכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 10 דקות.
  • 4. מרכיבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully