וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי

סלט לחם איטלקי קלאסי עם תוספת של קונפי ארטישוק ירושלמי. מתכון לפנצנלה קצת שונה, של לירז שדה מבראסרי עין כרם בירושלים

מתכון מאת: לירז שדה, מערכת וואלה אוכל

קל להכנה,3 סועדים
הפקת סלטים בבראסרי עין כרם. נועם מושקוביץ
הפקת סלטים בבראסרי עין כרם

מצרכים למתכון

    • 5יחידותארטישוק ירושלמי שטוף ונקי עם הקליפה
    • 10עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים
    • 10עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים
    • גמבה חתוכה לקוביות
    • ¼בצל סגול חתוך דק
    • 6עלי בזיליקום
    • 2צנוניות חתוכות
    • כפיתזעתר עם שומשום
    • 10כדורי מוצרלה (או חתיכות פטה)
    • שמן זית
    • מלח
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • לחם (בן יום-יומיים או אפילו יותר)

אופן ההכנה

איך מכינים סלט פנצנלה וארטישוק ירושלמי?

  • 1
    לקונפי ארטישוק ירושלמי: מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות מעבירים לתבנית קטנה.
  • 2
    מכסים שני שליש גובה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3
    אופים בערך שעה וחצי או עד שהארטישוק הירושלמי הופך לרך וקריספי (אפשר להכין מראש כמות גדולה יותר של ארטישוק ולשמור במקרר מכוסה בשמן זית לשבועיים לפחות}.
  • 4
    לקרוטונים: קורעים לחם ישן לפיסות בינוניות מתבלים בשמן זית מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
  • 5
    מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully