מתכונים חמים

פנצנלה - סלט לחם טוסקני

זוהי מנה אביבית נהדרת, שמתאימה כמובן גם לעונת הקיץ. תוכלו לצרף לפנצנלה גם דגים כבושים או מלוחים, כמו סרדינים או אנשובי

מתכון מאת: יוגב גרוס ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט פנצנלה סיציליאני עם עגבניות, סלרי, מוצרלה, זיתים שחורים וקרוטונים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • לקרוטונים:
  • 5 פרוסות לחם חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • קורט מלח ים גס
  • לרוטב בלסמי מצומצם:
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 עלה דפנה
  • כפית פלפל אנגלי
  • לסלט:
  • 4 מלפפונים חתוכים גס
  • 4 עגבניות חתוכות גס
  • 1 זוקיני צהוב, גדול, פרוס דק
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום, קרועים גס
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 3 כדורי מוצרלה רכה
  • 3 כפות חומץ בלסמי (לא מצומצם)
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח שולחן, מלח ים גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרוטונים: מערבבים יחד את כל חומרי הקרוטונים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הקרוטונים לייבוש, כחצי שעה נוספת.
  • 2. מכינים בלסמי מצומצם: שמים יחד את כל החומרים בסיר רחב, ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה, עד שהנוזל מצטמצם בחצי (כ-40 דקות). מסננים ומצננים.
  • 3. מערבבים יחד את הירקות, עלי הבזיליקום והפטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, בלסמי, מלח שולחן, מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.
  • 4. מוסיפים את הקרוטונים ומערבבים היטב. מניחים לחומרים לנוח בקערה כ-4 דקות.
  • 5. מעבירים לקערות הגשה ובוצעים את כדורי המוצרלה לקרעים גסים. מעטרים את הסלטים בקרעי מוצרלה, ומעט עלי בזיליקום. מטפטפים למעלה שמן זית וכפית בלסמי מצומצם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully