- 1. מכינים את הקרוטונים: מערבבים יחד את כל חומרי הקרוטונים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את הקרוטונים לייבוש, כחצי שעה נוספת.
-
- 2. מכינים בלסמי מצומצם: שמים יחד את כל החומרים בסיר רחב, ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה נמוכה, עד שהנוזל מצטמצם בחצי (כ-40 דקות). מסננים ומצננים.
-
- 3. מערבבים יחד את הירקות, עלי הבזיליקום והפטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, בלסמי, מלח שולחן, מעט מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.
-
- 4. מוסיפים את הקרוטונים ומערבבים היטב. מניחים לחומרים לנוח בקערה כ-4 דקות.
-
- 5. מעבירים לקערות הגשה ובוצעים את כדורי המוצרלה לקרעים גסים. מעטרים את הסלטים בקרעי מוצרלה, ומעט עלי בזיליקום. מטפטפים למעלה שמן זית וכפית בלסמי מצומצם.