מרק דגים סמיך עם ירקות

המפתח למרק הנהדר הזה הוא הציר שלו, ובעיקר הדגים ששימשו להכנת הציר. אם נותרו עוד דגים, משלבים אותם במנה. אם לא, טוחנים את הירקות שהיו בציר, יחד עם קצת ברנדי.

מתכון מאת: דורעם גונט, .
מרק דגים בנוסח לואיזיאנה. ברני ארדוב
מרק דגים בנוסח לואיזיאנה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 ליטר ציר דגים
  • ירקות מבושלים שנותרו מהכנת הציר
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל לבן
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • שמן זית משובח
  • קרוטונים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מביאים את הציר לרתיחה עם מעט מהירקות שהתבשלו בו, וטוחנים במערבל או במעבד מזון (הכי נוח עם בלנדר מוט בתוך הסיר). מתאימים את כמות הירקות לדרגת הסמיכות הרצויה, וזוכרים שהמון ירקות יאפילו על טעם הדגים.
  • 2. מוסיפים ברנדי ומיץ לימון, ומתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם.
  • 3. מחלקים את המרק לצלחות ומפזרים בכל צלחת מעט פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים, אם רוצים. מסיימים בזילוף של שמן זית משובח. אוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully