מרק גספצ'יו
מתכון של השף רוני גליקו ממסעדת "שלו ביער"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 עגבניות לאחר חליטה של 15 דקות
- 3 מלפפונים
- 1 גמבה אדומה
- 1 פלפל ירוק
- 3 שיני שום
- 2 עלים של בזיליקום טרי
- 1 בצל ירוק
- 1/2 בצל סגול
- 80 מל' שמן זית איכותי
- 40 גרם לחם אפוי (ללא המעטפת הקשה)
- 1/2 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. קולפים את העגבניות שעברו חליטה ומכניסים לבלנדר עם יתר המרכיבים מלבד שמן הזית.
- 2. טוחנים את המרכיבים למרקם חלק (ללא חתיכות). מקררים כשעתיים.
- 3. לאחר הקירור, מגישים בצלוחיות מרק, מזלפים שמן זית בצל סגול קצוץ וחופן קרוטונים.
- 4. לקישוט ניתן להוסיף עלה בזיליקום טרי.