פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות שחור לבן

      המתכון באדיבות הסטודנטים במגמת פטיסרי - "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות שחור לבן (יח
      עוגיות שחור לבן (יח"צ , בית ספר "בישולים")

      מצרכים

      • בצק לבן
      • 150 גרם חמאה
      • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
      • 2 גרם תמצית וניל (1/2 כפית)
      • 2 גרם מלח (קורט)
      • 50 גרם ביצים (1 ביצה)
      • 50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
      • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
      • בצק שחור
      • 150 גרם חמאה
      • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
      • 2 גרם מלח (קורט)
      • 50 גרם ביצים (1 ביצה)
      • 30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
      • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
      • 25 גרם קקאו של חברת "ולרונה" (3 כפות)

      אופן ההכנה

      • בצק לבן
      • 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
      • 2. מוסיפים את המלח ותמצית הווניל לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח מנופה עד לקבלת בצק אחיד.
      • 3. משטחים את הבצק למלבן, ומניחים במקרר עטוף בניילון לשעה של מנוחה.
      • בצק שחור
      • 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
      • 2. מוסיפים את המלח לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מנפים את הקמח והקקאו יחד. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח והקקאו, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
      • 3. משטחים את הבצק למלבן עוטפים בניילון לשעה של מנוחה במקרר.
      • בניית העוגייה
      • 1. לאחר המנוחה מרדדים את הבצקים לעובי 7 מ"מ.
      • 2. חותכים לרצועות באורך 20 ס"מ ורוחב 1.5 ס"מ.
      • 3. מניחים את רצועות הבצק זו לצד זו באופן הבא: בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן, ומהדקים.
      • 4. על שלוש הרצועות מניחים שכבה שנייה באופן הבא: בצק שחור, בצק לבן, בצק שחור. מסיימים בשכבה נוספת של בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן.
      • 5. מקפידים למרוח בין כל שכבה ביצה טרופה.
      • 6. מניחים למנוחה את הבצק שנשאר לרבע שעה במקפיא. מוציאים ומרדדים לריבוע דק ועוטפים איתו את רצועות הבצק המחוברות. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
      • 7. חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותן על מגש עם נייר אפייה.
      • 8. אופים 10-12 דקות ב-180 מעלות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -