עוגיות שחור לבן
עוגיות יפהפיות וטעימות שכיף להכין ובעיקר כיף לכרסם
מצרכים
- בצק לבן
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
- 2 גרם תמצית וניל (1/2 כפית)
- 2 גרם מלח (קורט)
- 50 גרם ביצים (1 ביצה)
- 50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
- בצק שחור
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
- 2 גרם מלח (קורט)
- 50 גרם ביצים (1 ביצה)
- 30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
- 25 גרם קקאו של חברת "ולרונה" (3 כפות)
אופן ההכנה
- בצק לבן
- 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
- 2. מוסיפים את המלח ותמצית הווניל לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח מנופה עד לקבלת בצק אחיד.
- 3. משטחים את הבצק למלבן, ומניחים במקרר עטוף בניילון לשעה של מנוחה.
- בצק שחור
- 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
- 2. מוסיפים את המלח לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מנפים את הקמח והקקאו יחד. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח והקקאו, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- 3. משטחים את הבצק למלבן עוטפים בניילון לשעה של מנוחה במקרר.
- בניית העוגייה
- 1. לאחר המנוחה מרדדים את הבצקים לעובי 7 מ"מ.
- 2. חותכים לרצועות באורך 20 ס"מ ורוחב 1.5 ס"מ.
- 3. מניחים את רצועות הבצק זו לצד זו באופן הבא: בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן, ומהדקים.
- 4. על שלוש הרצועות מניחים שכבה שנייה באופן הבא: בצק שחור, בצק לבן, בצק שחור. מסיימים בשכבה נוספת של בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן.
- 5. מקפידים למרוח בין כל שכבה ביצה טרופה.
- 6. מניחים למנוחה את הבצק שנשאר לרבע שעה במקפיא. מוציאים ומרדדים לריבוע דק ועוטפים איתו את רצועות הבצק המחוברות. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
- 7. חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותן על מגש עם נייר אפייה.
- 8. אופים 10-12 דקות ב-180 מעלות.