מספאן - עוגיות מרציפן מרוקאיות
מתוק מרוקאי מתוך פרויקט "טעמים מן הבית" של מאכלי עדות בטיסות אל על
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק:
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 2 ביצים
- 600 גר' קמח
- חומרים למילוי:
- 2 כוסות שקדים טחונים
- 1 כוס סוכר
- בין 3-4 ביצים לפי הצורך עד לקבלת מסה אחידה
- סוכריות צבעוניות לקישוט
- תבניות פטיפור בקוטר של כ-6 ס"מ
אופן ההכנה
- אופן הכנת הבצק:
- 1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק - לשים במקרר ל- ½ שעה.
- 2. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מרדדים כל חלק במכונת פסטה ( אם יש אפשרות ) או במערוך, מקפלים, מוסיפים קמח ומרדדים שוב.
- 3. מרדדים כל גוש בצק דק (עובי מילימטר) חותכים עיגולים , מקמחים, מכניסים לפורמה, מוסיפים את המילוי (בגובה 2/3 של הפורמה), מוסיפים את הסוכריות ואופים בחום של 160 מעלות במשך כחצי שעה.