צ'יקן קורמה
מתכון הודי באדיבות רינה פושקרנה מתוך מפרויקט "טעמים מן הבית" - מאכלי עדות המוגשים בטיסות אל על
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גר' חזה עוף ללא עצמות, חתוך לקוביות
- 2 כפות ממרח שום וזנגביל
- 2 בצלים בינוניים (מורתחים וטחונים לממרח)
- מלח לפי הטעם
- ½ כפית אבקת כורכום
- ¼ כפית זעפרן
- 4 כפות שמן זית
- ½ 1 כוסות קשיו טחון
- 2 עלי דפנה
- 1 כוס שמנת צמחית
- ¼ כפית אבקת פרח מוסקט
- ¼ כפית אבקת הל
- ¼ כפית גרם מסלה
- 1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים השמן במחבת ומוסיפים עלי דפנה וממרח שום וזנגביל, מבשלים עד שיזהיב. מוסיפים בצל ומבשלים למשך 5 דק'.
- 2. מוסיפים את חתיכות העוף, מלח, ואבקת כורכום ומטגנים קלות למשך 3 דקות.
- 3. מוסיפים את הקשיו הטחון ובוחשים. אח"כ מוסיפים 3-4 כוסות מים ומבשלים עד שהעוף מבושל והרוטב סמיך.
- 4. מוסיפים שמנת צמחית, אבקת פרח מוסקט, אבקת הל, גרם מסלה וזעפרן. ממשיכים ברתיחה עוד כ- 10 דק'.
- 5. מקשטים עם כוסברה טרייה ומגישים חם עם אורז.