וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גורמה סבזי

פרויקט "טעמים מן הבית" מציג לא מעט מאכלים מעדות שונות, המוגשים גם בטיסות "אל על". במתכון הנוכחי מקבלים הצצה לאחד מהתבשילים המפוארים ביותר במטבח הפרסי: חורשט סבזי.

מתכון מאת: מערכת וואלה

גורמה סבזי בפרויקט טעמים של אלעל. מערכת וואלה
גורמה סבזי בפרויקט טעמים של אלעל

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות
  • 6 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1 כוס שעועית אדומה, שהושרתה במים
  • 4 כוסות מים
  • 3-4 לימונים פרסיים שחורים שבורים בלי חרצנים
  • צרור מכל אחד מעשבי התיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע – רק העלים
  • 2-3 עלים של סלרי, של שמבלילה (חילבה) ושל קראט
  • מלח, פלפל שחור, כורכום

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים במשך מספר דקות, מסננים ושוטפים את הבשר ואת הסיר.
  • 2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים. מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב.
  • 3. מסננים ושוטפים את השעועית ומוסיפים לסיר יחד עם 4 כוסות מים. מוסיפים את הלימונים, ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
  • 4. מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה עד שהבשר יתרכך. כשהבשר מוכן, מוסיפים לסיר את עשבי התיבול קצוצים.
  • 5. הערה: הנזיד צריך להיות מימי. מי שאוהב נזיד חמוץ יותר, יכול להוסיף לנזיד 1/3 כוס מיץ לימון טרי בסוף הבישול.
  • 6. הגשה: מניחים את התבשיל לצד אורז לבן מאודה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully