פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דג ברוטב פלפלים

      מנה מרוקאית של דגים חריפים ברוטב של פלפלים ירוקים ואדומים. המתכון לקוח מתוך פרויקט "טעמים מן הבית" - מאכלי עדות בטיסות "אל על".

      7 מדרגים / 3.35 כוכבים

      דג מרוקאי ברוטב פלפלים בפרויקט טעמים של אלעל (מערכת וואלה! NEWS)
      דג מרוקאי ברוטב פלפלים בפרויקט טעמים של אלעל (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס (או כל דג ים אחר)
      • 3-2 יח' עגבניות
      • 3-2 יח' פלפלים ירוקים ואדומים
      • 2 יח' פלפלים חריפים
      • חצי כוס שמן
      • 1 וחצי כוסות מים
      • רבע כפית כורכום
      • חצי כפית פלפל שחור
      • חצי כפית פפריקה חריפה
      • חצי כפית מלח
      • 5-4 שיני שום פרוס
      • רבע כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
      • 1 לימון כבוש חצוי

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים את הדג ופורסים אותו למנות.
      • 2. פורסים את הפלפלים והעגבניות ומסדרים בתחתית סיר שטוח ורחב .
      • 3. מניחים מעל הפלפלים והעגבניות את פרוסות הדג .
      • 4. מכינים תערובת מהשמן, המים, התבלינים השום ועשבי התבלין הקצוצים.
      • 5. מוסיפים את התערובת ואת הלימון הכבוש לסיר ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש קטנה כשהסיר מכוסה. (ניתן גם לאפות בתנור בחום של 150 מעלות צלזיוס).
      • 6. הערה: הדג צריך להישאר כמעט ללא נוזלים אך לא יבש.
      • 7. להגיש לצד תוספת של פרוסות תפוחי אדמה מאודים וגרגרי חומוס.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -