דג ברוטב פלפלים
מנה מרוקאית של דגים חריפים ברוטב של פלפלים ירוקים ואדומים. המתכון לקוח מתוך פרויקט "טעמים מן הבית" - מאכלי עדות בטיסות "אל על".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס (או כל דג ים אחר)
- 3-2 יח' עגבניות
- 3-2 יח' פלפלים ירוקים ואדומים
- 2 יח' פלפלים חריפים
- חצי כוס שמן
- 1 וחצי כוסות מים
- רבע כפית כורכום
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה חריפה
- חצי כפית מלח
- 5-4 שיני שום פרוס
- רבע כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
- 1 לימון כבוש חצוי
אופן ההכנה
- 1. מנקים את הדג ופורסים אותו למנות.
- 2. פורסים את הפלפלים והעגבניות ומסדרים בתחתית סיר שטוח ורחב .
- 3. מניחים מעל הפלפלים והעגבניות את פרוסות הדג .
- 4. מכינים תערובת מהשמן, המים, התבלינים השום ועשבי התבלין הקצוצים.
- 5. מוסיפים את התערובת ואת הלימון הכבוש לסיר ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש קטנה כשהסיר מכוסה. (ניתן גם לאפות בתנור בחום של 150 מעלות צלזיוס).
- 6. הערה: הדג צריך להישאר כמעט ללא נוזלים אך לא יבש.
- 7. להגיש לצד תוספת של פרוסות תפוחי אדמה מאודים וגרגרי חומוס.