וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג ברוטב פלפלים

מנה מרוקאית של דגים חריפים ברוטב של פלפלים ירוקים ואדומים. המתכון לקוח מתוך פרויקט "טעמים מן הבית" - מאכלי עדות בטיסות "אל על".

מתכון מאת: מערכת וואלה

דג מרוקאי ברוטב פלפלים בפרויקט טעמים של אלעל. מערכת וואלה
דג מרוקאי ברוטב פלפלים בפרויקט טעמים של אלעל

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס (או כל דג ים אחר)
  • 3-2 יח' עגבניות
  • 3-2 יח' פלפלים ירוקים ואדומים
  • 2 יח' פלפלים חריפים
  • חצי כוס שמן
  • 1 וחצי כוסות מים
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית מלח
  • 5-4 שיני שום פרוס
  • רבע כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
  • 1 לימון כבוש חצוי

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הדג ופורסים אותו למנות.
  • 2. פורסים את הפלפלים והעגבניות ומסדרים בתחתית סיר שטוח ורחב .
  • 3. מניחים מעל הפלפלים והעגבניות את פרוסות הדג .
  • 4. מכינים תערובת מהשמן, המים, התבלינים השום ועשבי התבלין הקצוצים.
  • 5. מוסיפים את התערובת ואת הלימון הכבוש לסיר ומבשלים שעה עד שעה וחצי על אש קטנה כשהסיר מכוסה. (ניתן גם לאפות בתנור בחום של 150 מעלות צלזיוס).
  • 6. הערה: הדג צריך להישאר כמעט ללא נוזלים אך לא יבש.
  • 7. להגיש לצד תוספת של פרוסות תפוחי אדמה מאודים וגרגרי חומוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully