וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקרון קפה

מתכון של הקונדיטור אבי מלמדסון, "אידלסון 10"

מתכון מאת: מערכת וואלה

מקרונים של אידלסון 10.
מקרונים של אידלסון 10

מצרכים למתכון

  • יש להצטייד במשקל מזון לצורך הכנת המתכון. יש לדייק בכמויות לצורך הצלחתו:
  • מרכיבים למקרונים:
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם אבקת שקדים
  • 5 גרם אבקת קפה נמס עלית
  • 60 גרם חלבון ביצה
  • 26 גרם אבקת סוכר
  • מרכיבים למילוי:
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 275 גרם שוקולד לבן
  • 5 גרם אבקת קפה נמס עלית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המילוי: מערבבים את השמנת עם קפה נמס ומרתיחים. שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  • 2. בכדי לוודא שאין גושים יש לסנן את התערובת שנוצרה. מצננים ומכניסים למקרר ללילה.
  • 3. מכינים את המקרונים: טוחנים 120 גרם אבקת סוכר עם אבקת שקדים ואבקת נס קפה. מנפים לקערה.
  • 4. מקציפים את החלבון תוך כדי הוספת 26 גרם אבקת סוכר- מתחילים בהקצפה עדינה ולאט לאט מגבירים את העוצמה (לפחות 8 דק').
  • 5. מקפלים את 2 התערובות בעדינות רבה. מעבירים לשקית זילוף (מומלץ להשתמש בצנתר מס' 8) ומזליפים על מגש עם נייר אפייה/סיליקון (הכמות שמזליפים תקבע את גודל העוגייה).
  • דופקים קלות את המגש על משטח העבודה בכדי לשטח את העוגיות ומשאירים בטמפ' החדר כ-15 דקות להתייצבות.
  • 6. בינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות עם מגש נוסף בפנים.
  • מניחים את המגש עם המקרונים על המגש החם שבתנור ואופים 10-12 דקות (להיזהר שלא ישחים מידי).
  • 7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר טרם המילוי.
  • 8. מרכיבים: עם שקית זילוף או כפית שמים מעט קרם על עוגייה אחת (על צידה השטוח)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully