פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מקרון קפה

      מתכון של הקונדיטור אבי מלמדסון, "אידלסון 10"

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      מקרונים של אידלסון 10 (יח
      מקרונים של אידלסון 10 (יח"צ)

      מצרכים

      • יש להצטייד במשקל מזון לצורך הכנת המתכון. יש לדייק בכמויות לצורך הצלחתו:
      • מרכיבים למקרונים:
      • 120 גרם אבקת סוכר
      • 80 גרם אבקת שקדים
      • 5 גרם אבקת קפה נמס עלית
      • 60 גרם חלבון ביצה
      • 26 גרם אבקת סוכר
      • מרכיבים למילוי:
      • 150 גרם שמנת מתוקה
      • 275 גרם שוקולד לבן
      • 5 גרם אבקת קפה נמס עלית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המילוי: מערבבים את השמנת עם קפה נמס ומרתיחים. שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד שאין גושים.
      • 2. בכדי לוודא שאין גושים יש לסנן את התערובת שנוצרה. מצננים ומכניסים למקרר ללילה.
      • 3. מכינים את המקרונים: טוחנים 120 גרם אבקת סוכר עם אבקת שקדים ואבקת נס קפה. מנפים לקערה.
      • 4. מקציפים את החלבון תוך כדי הוספת 26 גרם אבקת סוכר- מתחילים בהקצפה עדינה ולאט לאט מגבירים את העוצמה (לפחות 8 דק').
      • 5. מקפלים את 2 התערובות בעדינות רבה. מעבירים לשקית זילוף (מומלץ להשתמש בצנתר מס' 8) ומזליפים על מגש עם נייר אפייה/סיליקון (הכמות שמזליפים תקבע את גודל העוגייה).
      • דופקים קלות את המגש על משטח העבודה בכדי לשטח את העוגיות ומשאירים בטמפ' החדר כ-15 דקות להתייצבות.
      • 6. בינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות עם מגש נוסף בפנים.
      • מניחים את המגש עם המקרונים על המגש החם שבתנור ואופים 10-12 דקות (להיזהר שלא ישחים מידי).
      • 7. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר טרם המילוי.
      • 8. מרכיבים: עם שקית זילוף או כפית שמים מעט קרם על עוגייה אחת (על צידה השטוח)

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -