- 1. מייבשים את השקדים 10 דקות בתנור ב-100 מעלות, עד שהם מתחממים קלות אך לא תופסים צבע.
-
- 2. טוחנים את השקדים לאבקה דקה מאוד.
-
- 3. מערבבים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והקמח.
-
- 4. ממיסים את החמאה על אש קטנה וחורכים קלות לקבלת גוון זהוב עם ניחוח אגוזי. מסננים ושומרים בצד.
-
- 5. מקציפים במיקסר את החלבונים , תחילה הקצפה איטית לקבלת בועות גדולות, וממשיכים בהקצפה מהירה דקה נוספת
-
- 6. מורדים את קצב ההקצפה, להקצפה איטית ובוזקים בהדרגה את תערובת הקמחים.
-
- 7. ממשיכים בהקצפה האיטית ויוצקים את תערובת החמאה המבושלת.
-
- 8. שומרים את התערובת לילה במקרר.
-
- 9. יוצקים מים רותחים על צימוקי האוכמניות משהים 10 דקות ומסננים. יוצקים את הקסיס על האוכמניות ושומרים לילה במקרר.
-
- 10. קוצצים את הפקאן קיצוץ גס לקבלת שברים גדולים.
-
- 11. מערבבים את בלילת הפיננסייה עם האוכמניות והפקאן.
-
- 12. יוצקים את הפיננסיה לתבנית האפייה (3/4 גובה) ומפזרים מעט סוכר מעל כל עוגה.
-
- 13. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-11 דקות
- עד שהמאפה מתייצב.
-
- מתכון ל- 8 עוגות אישיות.