פיננסיה שקדים עם צימוקי אוכמניות ופקאן

מתכון של "בוטיק סנטרל"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
שקדים  (מועצת הפירות). מערכת וואלה!
שקדים (מועצת הפירות)

מצרכים

  • 200 גר' (כוס) אבקת סוכר
  • 100 גר' (1/2 כוס) שקדים מולבנים
  • 100 גר' (1/2 כוס) קמח
  • 6 חלבונים
  • 150 גר' חמאה
  • 50 גר' צימוקי אוכמניות
  • 10 גר' (2 כפות) קרם דה קסיס
  • 50 גר' אגוזי פקאן מסוכר
  • 8 תבניות "מאפין" סיליקון/ חד פעמי

אופן ההכנה

  • 1. מייבשים את השקדים 10 דקות בתנור ב-100 מעלות, עד שהם מתחממים קלות אך לא תופסים צבע.
  • 2. טוחנים את השקדים לאבקה דקה מאוד.
  • 3. מערבבים את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והקמח.
  • 4. ממיסים את החמאה על אש קטנה וחורכים קלות לקבלת גוון זהוב עם ניחוח אגוזי. מסננים ושומרים בצד.
  • 5. מקציפים במיקסר את החלבונים , תחילה הקצפה איטית לקבלת בועות גדולות, וממשיכים בהקצפה מהירה דקה נוספת
  • 6. מורדים את קצב ההקצפה, להקצפה איטית ובוזקים בהדרגה את תערובת הקמחים.
  • 7. ממשיכים בהקצפה האיטית ויוצקים את תערובת החמאה המבושלת.
  • 8. שומרים את התערובת לילה במקרר.
  • 9. יוצקים מים רותחים על צימוקי האוכמניות משהים 10 דקות ומסננים. יוצקים את הקסיס על האוכמניות ושומרים לילה במקרר.
  • 10. קוצצים את הפקאן קיצוץ גס לקבלת שברים גדולים.
  • 11. מערבבים את בלילת הפיננסייה עם האוכמניות והפקאן.
  • 12. יוצקים את הפיננסיה לתבנית האפייה (3/4 גובה) ומפזרים מעט סוכר מעל כל עוגה.
  • 13. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-11 דקות
  • עד שהמאפה מתייצב.
  • מתכון ל- 8 עוגות אישיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully