עוגיות שקדים פריכות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם שקדים טחונים
- 60 גרם שקדים מרוסקים
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים במיקסר בקרס בחישה, או במעבד מזון, או בכף - עד שהם מתאחדים לבצק ולא יותר.
- 2. יוצרים ביד כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ.
- 3. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק כ-3 ס"מ זה מזה.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-15-20 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור לפני שישחימו ממש, כשהן עדיין די בהירות.
- 5. מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.