וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גולב ג'אמון

קינוח הודי מתוק

מתכון מאת: ערן ירוחם, foodsteps

אוכל לבן. ShutterStock
אוכל לבן

מצרכים למתכון

  • 100 גר' קמח לבן
  • 40 גר' קמח תופח מאליו
  • 60 גר' אבקת שקדים
  • 50 גר' אבקת חלב מלא
  • קומץ הל טחון
  • 30 גר' חמאה
  • ¼ גביע יוגורט
  • 2 כפות מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ סוכר:
  • 3 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים (250 מל')
  • 5 תרמילי הל
  • ¼ כוס פיסטוקים קלופים
  • 1-2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הסוכר במים על להבה בינונית מבלי להגיע לרתיחה עד להמסה מלאה. מרתיחים מבלי לערבב כ–5 דקות עד לקבלת סמיכות סירופית. בעדינות מערבבים פנימה את מי הורדים והפיסטוקים ומורידים מהאש (מחממים שוב לפני הוספת הגולב ג'אמון).
  • הכנת הגולב:
  • 1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מוסיפים בבחישה את החמאה.
  • 2. מוסיפים את היוגורט והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית (ומעט יבשה).
  • 3. מכדררים עיגולים מכמות של כפית ומטגנים בשמן עמוק חם עד לגוון חום-זהוב. יש לשים לב לא לחמם את השמן יותר מדי כי אז הכדורים יישרפו עוד לפני שבושלו דיים.
  • 4. מוציאים מהשמן, מייבשים ומספיגים שומנים בנייר סופג.
  • 5. לפני ההגשה מערבבים בעדינות את הגולבים בסירופ החם ומגישים עם סירופ ופיסטוקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully