פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן

      העוגיות הדרום אמריקאיות מתמלאות בטעם עם קרם שוקולדי מתובל בפקאן. מתכון של מיקי סויסה, שף מסעדת לונה באשקלון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיית אלפחורס במילוי שוקולד ופקאן של מסעדת לונה (יח
      עוגיית אלפחורס במילוי שוקולד ופקאן של מסעדת לונה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • עבור 10 עוגיות
      • כוס ועוד כף (150 גרם) קורנפלור
      • ¾ כוס (100 גרם) קמח
      • קצת יותר מ- ½ כוס (125 גרם) חמאה (או מחמאה לעוגיות פרווה)
      • 3 (60 גרם) חלמונים
      • 80 גרם סוכר
      • למילוי השוקולד:
      • קליפה מגורדת מחצי לימון
      • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
      • 150 מ"ל שמנת מתוקה (או תחליף שמנת לעוגיות פרווה)
      • 70 מ"ל חלב קוקוס
      • קצת יותר מ-¾ כוס (80 גרם) אגוזי פקאן קצוצים
      • לציפוי ולקישוט:
      • 100 גרם קוקוס קלוי
      • רוטב שוקולד חם
      • כדור גלידת סורבה

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח והקורנפלור בקערה.
      • 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר והחלמונים.
      • 3. מאחדים את הבלילה משתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
      • 4. מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.
      • 5. מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות. מוציאים ומקררים.
      • 6. להכנת מילוי השוקולד: מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון ומסירים מהאש,
      • 7. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
      • 8. מוסיפים גם את הפקאן ומקררים.
      • 9. ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי.
      • 10. להגשת המנה: יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם, מוסיפים כדור גלידת סורבה ומגישים

      מתכונים נוספים

      עוגיות אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -