עוגיות אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן
העוגיות הדרום אמריקאיות מתמלאות בטעם עם קרם שוקולדי מתובל בפקאן
עוגיית אלפחורס במילוי שוקולד ופקאן של מסעדת לונה (צילום: יח"צ, דן פרץ)
מחשבון המרות
- עבור 10 עוגיות
- כוס ועוד כף (150 גרם) קורנפלור
- ¾ כוס (100 גרם) קמח
- קצת יותר מ- ½ כוס (125 גרם) חמאה (או מחמאה לעוגיות פרווה)
- 3 (60 גרם) חלמונים
- 80 גרם סוכר
- למילוי השוקולד:
- קליפה מגורדת מחצי לימון
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 150 מ"ל שמנת מתוקה (או תחליף שמנת לעוגיות פרווה)
- 70 מ"ל חלב קוקוס
- קצת יותר מ-¾ כוס (80 גרם) אגוזי פקאן קצוצים
- לציפוי ולקישוט:
- 100 גרם קוקוס קלוי
- רוטב שוקולד חם
- כדור גלידת סורבה
- 1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח והקורנפלור בקערה.
- 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר והחלמונים.
- 3. מאחדים את הבלילה משתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- 4. מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.
- 5. מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות. מוציאים ומקררים.
- 6. להכנת מילוי השוקולד: מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון ומסירים מהאש,
- 7. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- 8. מוסיפים גם את הפקאן ומקררים.
- 9. ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי.
- 10. להגשת המנה: יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם, מוסיפים כדור גלידת סורבה ומגישים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה