וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן

העוגיות הדרום אמריקאיות מתמלאות בטעם עם קרם שוקולדי מתובל בפקאן

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוגיית אלפחורס במילוי שוקולד ופקאן של מסעדת לונה. דן פרץ,
עוגיית אלפחורס במילוי שוקולד ופקאן של מסעדת לונה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • עבור 10 עוגיות
  • כוס ועוד כף (150 גרם) קורנפלור
  • ¾ כוס (100 גרם) קמח
  • קצת יותר מ- ½ כוס (125 גרם) חמאה (או מחמאה לעוגיות פרווה)
  • 3 (60 גרם) חלמונים
  • 80 גרם סוכר
  • למילוי השוקולד:
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (או תחליף שמנת לעוגיות פרווה)
  • 70 מ"ל חלב קוקוס
  • קצת יותר מ-¾ כוס (80 גרם) אגוזי פקאן קצוצים
  • לציפוי ולקישוט:
  • 100 גרם קוקוס קלוי
  • רוטב שוקולד חם
  • כדור גלידת סורבה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח והקורנפלור בקערה.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר והחלמונים.
  • 3. מאחדים את הבלילה משתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • 4. מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.
  • 5. מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות. מוציאים ומקררים.
  • 6. להכנת מילוי השוקולד: מביאים לרתיחה בסיר את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון ומסירים מהאש,
  • 7. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 8. מוסיפים גם את הפקאן ומקררים.
  • 9. ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי.
  • 10. להגשת המנה: יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם, מוסיפים כדור גלידת סורבה ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully