וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות אלפחורס בלתי נשכחות

כל מי שהיה בדרום אמריקה לא יכול שלא להתגעגע לטעמן של עוגיות האלפחורס שמוגשות בסיום הארוחה, או כאלה ש

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!

עוגיות אלפחורס ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגיות אלפחורס ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי, רכה.
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500 גרם קורנפלור
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב למילוי, קוקוס לגלגול

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שאחיד.
  • 3. מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.
  • 4. אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 5. אופים בערך 7-10 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
  • 6. ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully