מאפינס קפה ותבלינים
מאפה קטן עם נקודות חן של קפה מבצבצות, מתכון קל להכנה שפשוט פשע לא לאפות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 יחידות:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר
- 1/2 2 כפיות שטוחות של אבקת אפיה
- 2 כפיות של קפה נמס קצב ברזילאי של עלית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- כוס חלב, או שמנת לבישול 10% שומן
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה טרופה
- כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס מרירים
אופן ההכנה
- 1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית מאפינס.
- 2. לערבב יחד את כול החומרים היבשים (קמח, סוכר , אבקת אפיה, תבלינים וקפה).
- 3. בקערה ניפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים ( חלב, חמאה, תמצית וניל,וביצה).
- 4. להוסיף לקערת ה"יבשים" את תערובת החומרים הרטובים, ולערבב עד איחוד החומרים. לא לערבב יותר מידי.
- 5. "לקפל" פנימה את השוקולד צ'יפס. להעביר לתבנית המשומנת ולאפות כ-18 דקות.
- צילום, בימוי ועריכה: IVP - בית הפקה מקוון.