עוגת בננות

עוגה חורפית מחממת ומפנקת השומרת על טעם פרי הבננה הרענן והמרקם הכיפי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
עוגת בננה של רשת קפנטו. בועז לביא,
עוגת בננה של רשת קפנטו(צילום: בועז לביא)

מצרכים

  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום "דמררה"
  • 2 ביצים מספר 2
  • 1/2 1 כוסות קמח מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 4 בננות בשלות קלופות ומרוסקות למחית

אופן ההכנה

  • 1. שמים במערבל את הסוכר החמאה ומתחילים להקציף, מוסיפים את הביצים, וממשיכים להקציף תוך הוספת שאר החומרים היבשים.
  • 2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים את המסה המוכנה.
  • 3. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות).
  • 4. נועצים קיסם במרכז העוגה לבדיקת מוכנות. במידה והקיסם יוצא נקי ולא רטוב ו/או דביק, מוציאים ומצננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully