עוגת בננות
עוגה מפנקת השומרת על טעם פרי הבננה הרענן והמרקם הכיפי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 120 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום "דמררה"
- 2 ביצים מספר 2
- 1/2 1 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סירופ מייפל
- 1/2 כוס אגוזי פקאן
- 4 בננות בשלות קלופות ומרוסקות למחית
אופן ההכנה
- 1. שמים במערבל את הסוכר החמאה ומתחילים להקציף, מוסיפים את הביצים, וממשיכים להקציף תוך הוספת שאר החומרים היבשים.
- 2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים את המסה המוכנה.
- 3. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות).
- 4. נועצים קיסם במרכז העוגה לבדיקת מוכנות. במידה והקיסם יוצא נקי ולא רטוב ו/או דביק, מוציאים ומצננים.