וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת בננות ואננס בחושה

זאת עוגה קלה ומהירה מאוד, טובה סתם כך ליום-יום לקפה. לאירועים מיוחדים מוסיפים ציפוי קרמל שהולם אותה מאוד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת אננס בננה ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
עוגת אננס בננה ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • כ-150 גרם אננס (כ-3 פרוסות משומרות)
  • 2-3 בננות בשלות מאוד
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם אבקת סוכר (שקית)
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס מיץ אננס (מקופסת השימורים) או מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל +כפית וחצי אבקת אפיה
  • לציפוי קרמל (שמצוין, אגב, לעוד המון עוגות אחרות):
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה או חצי-חצי
  • 2 כפות מיץ אננס (מקופסת השימורים) או מיץ תפוזים או חלב או מים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • * תבנית עגולה 24/26, או תבנית קוגלהוף, או סיר פלא, או 2 תבניות אינגליש קייק. את העוגה שבתמונה אפיתי בתבנית פרח מסיליקון.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. מועכים את האננס ידנית או קוצצים במעבד מזון ושמים בקערה. מוסיפים את הבננות ומועכים. מוסיפים תוך ערבוב את שאר החומרים לפי הסדר הרשום, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 3. יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. מצננים.
  • 4. מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר החום והנוזלים. תוך ערבוב תמידי, מבשלים על אש קטנה עד שהחמאה נמסה, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים על אש בינונית 2-3 דקות עד שמתקבל נוזל אחיד. מורידים מהאש.
  • 5. מערבבים פנימה את אבקת הסוכר. מתקבל קרם אחיד. בעודו חם יוצקים אותו על העוגה בעזרת כף ונותנים לו לנזול על הדפנות. כשהציפוי מתקרר הוא מתקרש על העוגה. אם התקרר לפני הזמן, חממו קצת על אש קטנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully