פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי פקאן וקוניאק

      עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל"

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      מצרכים

      • בצק:
      • 2 כוסות קמח
      • 1/3 כוס סוכר
      • 175 גרם חמאה קרה
      • 1 חלמון
      • 3 כפות מים קרים
      • למלית:
      • 40 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
      • 1/3 1 כוסות סירופ מייפל
      • 2/3 כוס סוכר חום כהה
      • 1 ביצה
      • 3 חלמונים
      • 2 כפות קוניאק
      • 300 גרם פקאן

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים.
      • 2. טורפים חלמון ומוסיפים אותו ואת המים הקרים בהדרגה לתערובת הקמח עד יצירת בצק פירורים. עוטפים ושמים במקרר לחצי שעה.
      • 3. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית משומנת בקוטר 25, ואופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות.
      • .
      • 4. מכינים את המלית: בקערה שמים חמאה מומסת, סירופ מייפל, סוכר חום, ביצה, חלמונים וקוניאק.
      • 5. מקציפים עד לקבלת תערובת הומוגנית. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומפזרים את הפקאנים.
      • 6. אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות. לאחר האפייה חשוב לתת לפאי כמה דקות להתקרר לפני שמשחררים מהתבנית ומגישים

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -