וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פקאן וקוניאק

עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל"

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • בצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 175 גרם חמאה קרה
  • 1 חלמון
  • 3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 40 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
  • 1/3 1 כוסות סירופ מייפל
  • 2/3 כוס סוכר חום כהה
  • 1 ביצה
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות קוניאק
  • 300 גרם פקאן

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים.
  • 2. טורפים חלמון ומוסיפים אותו ואת המים הקרים בהדרגה לתערובת הקמח עד יצירת בצק פירורים. עוטפים ושמים במקרר לחצי שעה.
  • 3. לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית משומנת בקוטר 25, ואופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות.
  • .
  • 4. מכינים את המלית: בקערה שמים חמאה מומסת, סירופ מייפל, סוכר חום, ביצה, חלמונים וקוניאק.
  • 5. מקציפים עד לקבלת תערובת הומוגנית. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי ומפזרים את הפקאנים.
  • 6. אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות. לאחר האפייה חשוב לתת לפאי כמה דקות להתקרר לפני שמשחררים מהתבנית ומגישים
  • טארט תפוחים

  • פאי אגסים ושוקולד

  • עוגת שוקולית חלומית

  • הסופגניות של קפה קדוש

  • שבלולי פרג ומרציפן

  • מאפינס שוקולד אבוקדו של עז תלם

  • כוסות תפוחים מקורמלים וקרם גבינה

  • עוגת שמרים תפוחים של פעם

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • עוגת שמרים ז'פונז

  • כדורי עוגת גבינה משלושה מרכיבים בלבד

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • עוגת מסקרפונה אננס

  • עוגת ביסקוויטים וקליק ללא אפייה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully