מתכונים חמים

קוביות עוגת ביסקוויטים במגוון ציפויים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת ביסקוויטים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (38%)
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • כוס חלב
  • לציפוי שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי ריבת חלב:
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • לציפוי דובדבנים:
  • כוס דובדבנים קפואים מופשרים
  • 1/2 כוס סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 2. טורפים היטב את הגבינה, השמנת החמוצה, הווניל והסוכר. מקפלים את הקצפת אל תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות עד קבלת קרם חלק.
  • 3. טובלים את הביסקוויטים בחלב, מוציאים, מנערים ו"מרצפים" תחתית של תבנית מרובעת (25 על 25 ס"מ בערך). מורחים שליש מהקרם על הביסקוויטים ומשטחים באופן אחיד.
  • 4. מניחים עוד שכבת ביסקוויטים שנטבלו בחלב ועוד שכבת קרם. כך עושים 3 פעמים (3 שכבות של ביסקוויטים ו3 שכבות של קרם).
  • 5. מעבירים את העוגה למקפיא עד שהיא מתייצבת. חותכים לקוביות.
  • 6. מכינים את הציפויים ומצפים כל קוביית עוגה בציפוי אחר:
  • • ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד עם שמנת מתוקה ומערבבים לקרם חלק.
  • • ציפוי ריבת חלב: מערבבים היטב ריבת חלב עם שמנת מתוקה עד קבלת קרם אחיד.
  • • ציפוי דובדבנים: שמים בסיר דובדבנים וסוכר ומבשלים עד שנוצר רוטב סמיך (כעשר דקות על להבה נמוכה).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully