עוגת תפוזים ארומטית

עוגה ארומטית, מן הסוג הבחוש, שמבוססת על שני קלפים ים תיכוניים מנצחים – שמן זית ותפוזים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
עוגה בחושה. נמרוד סונדרס
עוגה בחושה

מצרכים

  • לתבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ:
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2/3 כוס (180 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 50 מ"ל ליקר תפוזים או אחר
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 50 גרם אגוזי פקאן או שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים ביצים, סוכר ושמן במיקסר או ידנית לתערובת תפוחה. מוסיפים את יתר הנוזלים: מיץ, חלב, ליקר וקליפת לימון ו/או תפוז ומערבלים עוד דקה.
  • 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עוד דקה.
  • 3. יוצקים לתבנית משומנת היטב שעליה מפזרים אגוזים או שקדים.
  • 4. אופים 60-50 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא לח עם פירורים.
  • ****בגרסת הפרווה: מחליפים את החלב בחצי כוס מיץ וחצי כוס מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully