מתכונים חמים

עוגת תפוזים ארומטית

עוגה ארומטית, מן הסוג הבחוש, שמבוססת על שני קלפים ים תיכוניים מנצחים – שמן זית ותפוזים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוגה בחושה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ:
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2/3 כוס (180 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 50 מ"ל ליקר תפוזים או אחר
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 50 גרם אגוזי פקאן או שקדים פרוסים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים ביצים, סוכר ושמן במיקסר או ידנית לתערובת תפוחה. מוסיפים את יתר הנוזלים: מיץ, חלב, ליקר וקליפת לימון ו/או תפוז ומערבלים עוד דקה.
  • 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עוד דקה.
  • 3. יוצקים לתבנית משומנת היטב שעליה מפזרים אגוזים או שקדים.
  • 4. אופים 60-50 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא לח עם פירורים.
  • ****בגרסת הפרווה: מחליפים את החלב בחצי כוס מיץ וחצי כוס מים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully