פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת תפוזים ארומטית

      עוגה ארומטית, מן הסוג הבחוש, שמבוססת על שני קלפים ים תיכוניים מנצחים – שמן זית ותפוזים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגה בחושה (נמרוד סונדרס)
      עוגה בחושה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ:
      • 3 ביצים
      • 2 כוסות סוכר
      • 2/3 כוס (180 מ"ל) שמן זית
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
      • 50 מ"ל ליקר תפוזים או אחר
      • 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
      • 1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
      • 2 כוסות קמח
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 50 גרם אגוזי פקאן או שקדים פרוסים

      אופן ההכנה

      • 1. מקציפים ביצים, סוכר ושמן במיקסר או ידנית לתערובת תפוחה. מוסיפים את יתר הנוזלים: מיץ, חלב, ליקר וקליפת לימון ו/או תפוז ומערבלים עוד דקה.
      • 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עוד דקה.
      • 3. יוצקים לתבנית משומנת היטב שעליה מפזרים אגוזים או שקדים.
      • 4. אופים 60-50 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא לח עם פירורים.
      • ****בגרסת הפרווה: מחליפים את החלב בחצי כוס מיץ וחצי כוס מים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -