עוגת תפוזים ארומטית
עוגה ארומטית, מן הסוג הבחוש, שמבוססת על שני קלפים ים תיכוניים מנצחים שמן זית ותפוזים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ:
- 3 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 2/3 כוס (180 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 50 מ"ל ליקר תפוזים או אחר
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
- 1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם אגוזי פקאן או שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- 1. מקציפים ביצים, סוכר ושמן במיקסר או ידנית לתערובת תפוחה. מוסיפים את יתר הנוזלים: מיץ, חלב, ליקר וקליפת לימון ו/או תפוז ומערבלים עוד דקה.
- 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עוד דקה.
- 3. יוצקים לתבנית משומנת היטב שעליה מפזרים אגוזים או שקדים.
- 4. אופים 60-50 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא לח עם פירורים.
- ****בגרסת הפרווה: מחליפים את החלב בחצי כוס מיץ וחצי כוס מים.