עוגת יין בחושה
עוגה בחושה קלה עם טעם יין מודגש.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן רגיל
- 2 ביצים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו
- 1 כוס יין אדום מכל סוג
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה אך מומלץ)
- *תבנית עגולה 24/26, או קוגלהוף, אני אפיתי בתבנית פרח מסיליקון
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 ומשמנים את התבנית.
- 2. שמים בקערת מיקסר חמאה/מרגרינה וסוכר ומעבדים עם וו גיטרה עד שהסוכר נבלע והתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומעבדים היטב אחרי כל הוספה. (אם אין מיקסר, אפשר גם להקציף עם מיקסר יד).
- 3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הקקאו, אבקת אפיה, ואז יין וקמח לסירוגין. מעבדים רק עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קצרות.
- 4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.