פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגה עם רסק תפוחים

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      תפוחי עץ ירוקים (בוצ'צ'ו)
      תפוחי עץ ירוקים (בוצ'צ'ו)

      מצרכים

      • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
      • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
      • גביע שמנת חמוצה
      • 4 ביצים
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • 3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
      • שקית אבקת אפייה
      • פחית (560 גרם) שימורי רסק תפוחים ממותק
      • 2 כפות אבקת סוכר, לעיטור
      • 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
      • או: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר והשמנת ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.
      • 2. מוסיפים את גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שכל החומרים מתאחדים.
      • 3. יוצקים לתבניות מחצית מהתערובת ומשטחים מעל מחצית מרסק התפוחים. יוצקים מעל את התערובת שנותרה ומעליה את רסק התפוחים שנותר. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את הרסק עם בלילת הבצק העליונה.
      • 4. מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה ואופים 50-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה בוזקים מעל את אבקת הסוכר.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -