וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה עם רסק תפוחים

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגה בחושה. ShutterStock
התפוחים מסתתרים פה בפנים

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • גביע שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
  • שקית אבקת אפייה
  • פחית (560 גרם) שימורי רסק תפוחים ממותק
  • 2 כפות אבקת סוכר, לעיטור
  • 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות
  • או: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר והשמנת ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.
  • 2. מוסיפים את גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 3. יוצקים לתבניות מחצית מהתערובת ומשטחים מעל מחצית מרסק התפוחים. יוצקים מעל את התערובת שנותרה ומעליה את רסק התפוחים שנותר. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את הרסק עם בלילת הבצק העליונה.
  • 4. מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה ואופים 50-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה בוזקים מעל את אבקת הסוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully