עוגת קצף ונוגט אגוזים
מתכון של הקונדיטורית מירי ארזי, מתוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית קפיצית קוטר 24
- לתחתית:
- 4 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר
- 140 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס קמח
- 5 כפות ממרח בשני טעמים: אגוזים + נוגט אגוזים
- למרנג:
- 4 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 150 גרם שקד גרוס/ אגוזי לוז גרוס
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את החמאה והסוכר.
- 2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים להטמעה. מוסיפים את הקמח ומעבדים קלות לתערובת אחידה.
- 3. משטחים על תחתית של תבנית בקוטר 24 מעבירים להקפאה כ 1/2 שעה.
- 4.מוציאים מהפריזר ומורחים על התחתית 5 כפות של ממרח אגוזים ונוגט. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, מקפלים פנימה את השקדים.
- 5. מתערובת החלבונים מזלפים נשיקות מעל התחתית הקפואה או שעושים קיפוד בעיצוב אישי ע"י שימוש בחלק האחורי של כף. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה.