פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת ביסקוויטים של הרגע האחרון

      רועי אברהם ממסעדת התרנגול מכין עוגת ביסווקיטים טעימה להפליא שמתבססת על כל מה שיש במזווה

      8 מדרגים / 3.22 כוכבים

      צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • לתבנית בגודל 30X20
      • לקרם:
      • חבילה של גבינה לבנה (עם כמה אחוזי שומן שבוחרים)
      • מיכל שמנת מתוקה
      • 1 חבילת אינסטנט פודינג
      • 2 כפות גדושות של ריבת חלב
      • כפות גדושות של חמאת בוטנים
      • ½ כוס חלב
      • לשכבת הביסקוויטים:
      • 1 כפית גדושה של קפה נמס
      • ½ כוס חלב
      • מים רותחים
      • 1 חבילת ביסקוויטים של פתי בר (250 גרם)
      • לציפוי:
      • 2-3 כפות של ריבת חלב
      • 1 בננה פרוסה לעיגולים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל רכיבי הקרם בקערה עם מטרפה.
      • 2. מערבבים יחד את הקפה עם חצי כוס חלב ומעט מים רותחים ומכינים מטבל קפה.
      • 3. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים בצפיפות זה לצד זה כבסיס בתבנית.
      • 4. מעל הביסקוויטים יוצקים שכבה של הקרם ועורכים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים.
      • 5. מקררים מעט (עד שהקרם יציב).
      • 6. מדללים בהדרגה את ריבת החלב יחד עם שאריות מטבל הקפה עד לקבלת קרם חלק (חשוב לא לשים בבת אחת את כל הקפה בריבת החלב על מנת שלא יווצרו גושים).
      • 7. מורחים את הקרם על החלק העליון של העוגה.
      • 8. מניחים את העוגה בקירור לכ- 6 שעות ומגישים.
      • טיפ : מי שמעוניין לגוון יכול להשתמש במקום ריבת החלב או בנוסף, בממרחים ושילובים כמו ממרח שוקולד, ממרח אגוזים או ממרח חלבה. לעוגה מושחתת במיוחד אפשר להשתמש בוופלים במקום ביסקוויטים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות