נושאים חמים

עוגת ביסקוויטים של הרגע האחרון

רועי אברהם ממסעדת התרנגול מכין עוגת ביסווקיטים טעימה להפליא שמתבססת על כל מה שיש במזווה

צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים

  • לתבנית בגודל 30X20
  • לקרם:
  • חבילה של גבינה לבנה (עם כמה אחוזי שומן שבוחרים)
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות גדושות של ריבת חלב
  • כפות גדושות של חמאת בוטנים
  • ½ כוס חלב
  • לשכבת הביסקוויטים:
  • 1 כפית גדושה של קפה נמס
  • ½ כוס חלב
  • מים רותחים
  • 1 חבילת ביסקוויטים של פתי בר (250 גרם)
  • לציפוי:
  • 2-3 כפות של ריבת חלב
  • 1 בננה פרוסה לעיגולים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל רכיבי הקרם בקערה עם מטרפה.
  • 2. מערבבים יחד את הקפה עם חצי כוס חלב ומעט מים רותחים ומכינים מטבל קפה.
  • 3. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים בצפיפות זה לצד זה כבסיס בתבנית.
  • 4. מעל הביסקוויטים יוצקים שכבה של הקרם ועורכים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים.
  • 5. מקררים מעט (עד שהקרם יציב).
  • 6. מדללים בהדרגה את ריבת החלב יחד עם שאריות מטבל הקפה עד לקבלת קרם חלק (חשוב לא לשים בבת אחת את כל הקפה בריבת החלב על מנת שלא יווצרו גושים).
  • 7. מורחים את הקרם על החלק העליון של העוגה.
  • 8. מניחים את העוגה בקירור לכ- 6 שעות ומגישים.
  • טיפ : מי שמעוניין לגוון יכול להשתמש במקום ריבת החלב או בנוסף, בממרחים ושילובים כמו ממרח שוקולד, ממרח אגוזים או ממרח חלבה. לעוגה מושחתת במיוחד אפשר להשתמש בוופלים במקום ביסקוויטים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים