וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ביסקוויטים של הרגע האחרון

רועי אברהם ממסעדת התרנגול מכין עוגת ביסווקיטים טעימה להפליא שמתבססת על כל מה שיש במזווה

מתכון מאת: רועי אברהם, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 30X20
  • לקרם:
  • חבילה של גבינה לבנה (עם כמה אחוזי שומן שבוחרים)
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות גדושות של ריבת חלב
  • כפות גדושות של חמאת בוטנים
  • ½ כוס חלב
  • לשכבת הביסקוויטים:
  • 1 כפית גדושה של קפה נמס
  • ½ כוס חלב
  • מים רותחים
  • 1 חבילת ביסקוויטים של פתי בר (250 גרם)
  • לציפוי:
  • 2-3 כפות של ריבת חלב
  • 1 בננה פרוסה לעיגולים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל רכיבי הקרם בקערה עם מטרפה.
  • 2. מערבבים יחד את הקפה עם חצי כוס חלב ומעט מים רותחים ומכינים מטבל קפה.
  • 3. טובלים את הביסקוויטים בקפה ומניחים בצפיפות זה לצד זה כבסיס בתבנית.
  • 4. מעל הביסקוויטים יוצקים שכבה של הקרם ועורכים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים.
  • 5. מקררים מעט (עד שהקרם יציב).
  • 6. מדללים בהדרגה את ריבת החלב יחד עם שאריות מטבל הקפה עד לקבלת קרם חלק (חשוב לא לשים בבת אחת את כל הקפה בריבת החלב על מנת שלא יווצרו גושים).
  • 7. מורחים את הקרם על החלק העליון של העוגה.
  • 8. מניחים את העוגה בקירור לכ- 6 שעות ומגישים.
  • טיפ : מי שמעוניין לגוון יכול להשתמש במקום ריבת החלב או בנוסף, בממרחים ושילובים כמו ממרח שוקולד, ממרח אגוזים או ממרח חלבה. לעוגה מושחתת במיוחד אפשר להשתמש בוופלים במקום ביסקוויטים.
  • עוגת ביסקוויטים של הרגע האחרון

  • קוביות עוגת ביסקוויטים במגוון ציפויים

  • עוגת ביסקוויטים של מתילדה

  • עוגת גבינה שוקולדית

  • בראוניז שוקולד עם קרם לוטוס

  • שבלולי פרג ומרציפן

  • עוגת מסקרפונה אננס

  • עוגת גבינה, שוקולד לבן וקולי פטל

  • מאפה בצק עלים עם תותים

  • חיתוכיות פאדג' שוקולד ותפוזים

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • בראוניז גבינה וקפה

  • עוגת שמרים ז'פונז

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully