וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה שוקולדית

מתוך הספר “500 עוגות” של סוזאנה בלייק.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת גבינה ושוקולד – מתוך הספר "500 עוגות" של סוזאנה בלייק.
עוגת גבינה ושוקולד – מתוך הספר "500 עוגות" של סוזאנה בלייק

מצרכים למתכון

  • 170 גרם פירורי ביסקוויט
  • 2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת + עוד קצת לפיזור בסוף ההכנה
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 400 גרם גבינת שמנת
  • 240 מ"ל שמנת חמוצה
  • 140 גרם סוכר
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 3 ביצים (גדולות)

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
  • 2. מערבבים את פירורי הביסקוויטים, אבקת הקקאו והחמאה המומסת.
  • 3. מהדקים את תערובת פרורי הביסקוויט בתחתית התבנית ומסביב לה, עד למחצית גובה הדפנות שלה. מעבירים למקרר ל-30 דקות כאשר התבנית עטופה בשני רדידי אלומיניום.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. שוברים את השוקולד המריר לתוך קערה חסינה לחום ומציבים אותה על גבי סיר מים רותחים, על אש נמוכה. לאחר שהשוקולד נמס, מוציאים את הקערה מהסיר ומניחים בצד לקירור.
  • 6. טורפים את גבינת השמנת עד שהיא מתרככת ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה, הסוכר והקורנפלור.
  • 7. טורפים את הביצים במיקסר, אחת אחרי השנייה, ומערבבים עם השוקולד המומס שהתקרר ועם תערובת השמנת, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 8. יוצקים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים אותה.
  • 9. מכניסים את תבנית העוגה לתוך תבנית צלייה ומוזגים מסביב מים רותחים בעומק של 2.5 עד 3.5 ס"מ.
  • 10. אופים במשך כ-50 דקות (כשמילוי העוגה עודנו רך ומתנדנד במרכזה).
  • 11. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי. לאחר מכן מעבירים אותה למקרר לארבע שעות לפחות (עדיף להניח לה להתייצב במשך לילה שלם).
  • 12. בעת ההגשה, מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully