פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גבינה שוקולדית

      מתוך הספר “500 עוגות” של סוזאנה בלייק.

      6 מדרגים / 3.2 כוכבים

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)

      מצרכים

      • 170 גרם פירורי ביסקוויט
      • 2 כפיות אבקת קקאו לא ממותקת + עוד קצת לפיזור בסוף ההכנה
      • 80 גרם חמאה מומסת
      • 200 גרם שוקולד מריר
      • 400 גרם גבינת שמנת
      • 240 מ"ל שמנת חמוצה
      • 140 גרם סוכר
      • 2 כפיות קורנפלור
      • 3 ביצים (גדולות)

      אופן ההכנה

      • 1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
      • 2. מערבבים את פירורי הביסקוויטים, אבקת הקקאו והחמאה המומסת.
      • 3. מהדקים את תערובת פרורי הביסקוויט בתחתית התבנית ומסביב לה, עד למחצית גובה הדפנות שלה. מעבירים למקרר ל-30 דקות כאשר התבנית עטופה בשני רדידי אלומיניום.
      • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 5. שוברים את השוקולד המריר לתוך קערה חסינה לחום ומציבים אותה על גבי סיר מים רותחים, על אש נמוכה. לאחר שהשוקולד נמס, מוציאים את הקערה מהסיר ומניחים בצד לקירור.
      • 6. טורפים את גבינת השמנת עד שהיא מתרככת ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה, הסוכר והקורנפלור.
      • 7. טורפים את הביצים במיקסר, אחת אחרי השנייה, ומערבבים עם השוקולד המומס שהתקרר ועם תערובת השמנת, עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 8. יוצקים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים אותה.
      • 9. מכניסים את תבנית העוגה לתוך תבנית צלייה ומוזגים מסביב מים רותחים בעומק של 2.5 עד 3.5 ס"מ.
      • 10. אופים במשך כ-50 דקות (כשמילוי העוגה עודנו רך ומתנדנד במרכזה).
      • 11. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי. לאחר מכן מעבירים אותה למקרר לארבע שעות לפחות (עדיף להניח לה להתייצב במשך לילה שלם).
      • 12. בעת ההגשה, מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -