מתכונים חמים

עוגת גבינה וקפה

עוגות גבינה יכולות לעיתים להיות מתוקות מדי. בדיוק לשם כך יצרו הצמד רונית שוורץ ושרון פלד את עוגת הגבינה המופתית שלהן, המשלבת בתוכה גם שוקולד מריר וליקר קפה.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

עוגת גבינה בקונדיטוריית דלאל

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית קפיצית מספר 26:
  • לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויט שוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ כוס סוכר חום
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • לקרם קפה:
  • ½ 1 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 450 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ¼ כוס ליקר קפה
  • לשכבת הגבינה:
  • 4 גביעי גבינת נפוליאון בטעם טבעי (1 קילו)
  • 1/3 1 כוסות סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות רום כהה
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • לציפוי:
  • 2 גביעי שמנת תנובה 15%
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבסיס: במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים, השוקולד, הסוכר ואגוז מוסקט. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד לקבלת תערובת אחידה. שוטחים על התחתית והדפנות של התבנית.
  • 2. לקרם הקפה: מביאים לרתיחה את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד והליקר, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. יוצקים שתי כוסות מהקרם על הבסיס ומקפיאים חצי שעה. הקרם הנותר ישמש לקישוט העוגה.
  • 3. לשכבת הגבינה: מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הקמח, הרום, הקפה והוניל. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד. יוצקים על קרם הקפה.
  • 4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעוגה בצבע זהוב. מצננים כרבע שעה.
  • 5. להכנת הציפוי: מערבבים את השמנת, הסוכר והוניל, יוצקים על העוגה החמימה. אופים 10 דקות, עד שהציפוי מתייצב מעט. מצננים ומשהים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה.
  • 6. מקשטים את העוגה בקרם הקפה שנותר, בעזרת שקית זילוף.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully