עוגת פירות טבעונית בחושה
עוגה טבעונית בחושה בקערה מקמח כוסמין עם פירות ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור עוגה בקוטר 24 ס"מ או 12 מאפינס אישיים
- היבשים:
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- הרטובים:
- 2 בננות בשלות מעוכות במזלג
- 2 תפוחים מקולפים וחתוכים לחצי ולפרוסות דקות (לשמור כשליש מהפרוסות בצד לקישוט העוגה מלמעלה)
- 5 תמרים מגולענים קצוצים גס
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך חתוכים גס
- 300 גרם רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה/סויה
- 3 כפות (50 גרם) סילאן)
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- לקישוט העוגה לפני האפייה:
- פרוסות תפוחים (ששמרנו בצד)
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלח חתוכים גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה גדולה באמצעות מטרפה את החומרים היבשים.
- 3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את החומרים הרטובים.
- 4. שופכים את החומרים הרטובים לתוך קערת החומרים היבשים. מערבבים היטב, אך לא יותר מדי (למשך כדקה, רק עד לאיחוד). יתקבל בצק חום ודביק.
- 5. שופכים את הבלילה לתוך תבנית משומנת. מיישרים ומחליקים מעט. מפזרים מעל את פרוסות התפוחים והאגוזים.
- 6. אופים בשליש התחתון של התנור כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה והתפוחים השחימו.
- 7. מוציאים מהתנור, מטפטפים סילאן על פני העוגה. מחזירים לתנור לדקה נוספת. מוציאים ומקררים לפני חילוץ מהתבנית.
- ניתן לשמור בכלי סגור כ-3 ימים.