פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת פירות טבעונית בחושה

      עוגה טבעונית בחושה בקערה מקמח כוסמין עם פירות ואגוזים

      19 מדרגים / 3.53 כוכבים

      עוגת תפוחים טבעונית עבור סוגת (יח
      עוגת תפוחים טבעונית עבור סוגת (יח"צ , צילום: נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור עוגה בקוטר 24 ס"מ או 12 מאפינס אישיים
      • היבשים:
      • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין
      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
      • הרטובים:
      • 2 בננות בשלות מעוכות במזלג
      • 2 תפוחים מקולפים וחתוכים לחצי ולפרוסות דקות (לשמור כשליש מהפרוסות בצד לקישוט העוגה מלמעלה)
      • 5 תמרים מגולענים קצוצים גס
      • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך חתוכים גס
      • 300 גרם רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
      • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה/סויה
      • 3 כפות (50 גרם) סילאן)
      • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • קליפה מגוררת מחצי לימון
      • לקישוט העוגה לפני האפייה:
      • פרוסות תפוחים (ששמרנו בצד)
      • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלח חתוכים גס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
      • 2. מערבבים בקערה גדולה באמצעות מטרפה את החומרים היבשים.
      • 3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את החומרים הרטובים.
      • 4. שופכים את החומרים הרטובים לתוך קערת החומרים היבשים. מערבבים היטב, אך לא יותר מדי (למשך כדקה, רק עד לאיחוד). יתקבל בצק חום ודביק.
      • 5. שופכים את הבלילה לתוך תבנית משומנת. מיישרים ומחליקים מעט. מפזרים מעל את פרוסות התפוחים והאגוזים.
      • 6. אופים בשליש התחתון של התנור כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה והתפוחים השחימו.
      • 7. מוציאים מהתנור, מטפטפים סילאן על פני העוגה. מחזירים לתנור לדקה נוספת. מוציאים ומקררים לפני חילוץ מהתבנית.
      • ניתן לשמור בכלי סגור כ-3 ימים.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -