וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פירות טבעונית בחושה

עוגה טבעונית בחושה בקערה מקמח כוסמין עם פירות ואגוזים

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת תפוחים טבעונית עבור סוגת. צילום: נמרוד סונדרס,
עוגת תפוחים טבעונית עבור סוגת/צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור עוגה בקוטר 24 ס"מ או 12 מאפינס אישיים
  • היבשים:
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • הרטובים:
  • 2 בננות בשלות מעוכות במזלג
  • 2 תפוחים מקולפים וחתוכים לחצי ולפרוסות דקות (לשמור כשליש מהפרוסות בצד לקישוט העוגה מלמעלה)
  • 5 תמרים מגולענים קצוצים גס
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך חתוכים גס
  • 300 גרם רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה/סויה
  • 3 כפות (50 גרם) סילאן)
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • לקישוט העוגה לפני האפייה:
  • פרוסות תפוחים (ששמרנו בצד)
  • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלח חתוכים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה גדולה באמצעות מטרפה את החומרים היבשים.
  • 3. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את החומרים הרטובים.
  • 4. שופכים את החומרים הרטובים לתוך קערת החומרים היבשים. מערבבים היטב, אך לא יותר מדי (למשך כדקה, רק עד לאיחוד). יתקבל בצק חום ודביק.
  • 5. שופכים את הבלילה לתוך תבנית משומנת. מיישרים ומחליקים מעט. מפזרים מעל את פרוסות התפוחים והאגוזים.
  • 6. אופים בשליש התחתון של התנור כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה והתפוחים השחימו.
  • 7. מוציאים מהתנור, מטפטפים סילאן על פני העוגה. מחזירים לתנור לדקה נוספת. מוציאים ומקררים לפני חילוץ מהתבנית.
  • ניתן לשמור בכלי סגור כ-3 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully