עוגת גזר ופקאנים
מתכון לעוגה טבעונית, בריאה וטעימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- תבנית מרובעת 30x30
- 8 גזרים בגודל בינוני
- 5 תפוחים מוזהבים מקולפים וחתוכים גס
- 6-8 תמרים רכים מגולענים (עדיף מג'הול)
- 6 אננס מיובשים ללא סוכר מושרים בשתי כוסות מים חמים לשעה
- תפוז מקולף חתוך גס
- מיץ מתפוז אחד טרי
- 2 כפות שמן קוקוס
- 21/2 כוסות קמח כוסמת
- ½ כוס קמח אורז 2 כפיות קינמון
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית הל
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1 כף גרידת תפוזים
- כפית תמצית וניל
- ½ כוס חמוציות ברכז תפוחים או צימוקים שחורים
- קורט מלח
- לציפוי:
- כוס וחצי של אגוזי מלך
- 8 תמרים (מג'הול)
- 1 כפית קליפת תפוזים
- 1/2 כוס מיץ אננס (מה שנשאר מהאננס המושרה)
- 1/4כפית ציפורן טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס מים
- כף שמן קוקוס
- 1/3 כפית של הל טחון
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את התפוחים, התמרים, האננס + חצי מכמות המים, תפוז, שמן קוקוס ומיץ מהתפוז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. מגררים את הגזרים בפומפיה.
- 3. מכניסים לקערה את החומרים היבשים והתבלינים לערבב ומוסיפים את שאר החומרים.
- 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, משמנים במעט שמן קוקוס ויוצקים את הבלילה לתבנית.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות.
- 6. להכנת הציפוי: מערבלים היטב יחד בבלנדר (אפשרי במעבד מזון) עד לקבלת מרקם קרמי.
- 7. לאחר שהעוגה מתקררת מעט, מורחים מעל העוגה. ניתן לפזר מעל קוקוס מיובש אם רוצים.