וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גזר ופקאנים

מתכון לעוגה טבעונית, בריאה וטעימה

מתכון מאת: ציונה מלמן, מערכת וואלה

אוכל בריא של ציונה מלמן. נמרוד סונדרס
אוכל בריא של ציונה מלמן

מצרכים למתכון

  • ל- תבנית מרובעת 30x30
  • 8 גזרים בגודל בינוני
  • 5 תפוחים מוזהבים מקולפים וחתוכים גס
  • 6-8 תמרים רכים מגולענים (עדיף מג'הול)
  • 6 אננס מיובשים ללא סוכר מושרים בשתי כוסות מים חמים לשעה
  • תפוז מקולף חתוך גס
  • מיץ מתפוז אחד טרי
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 21/2 כוסות קמח כוסמת
  • ½ כוס קמח אורז 2 כפיות קינמון
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית הל
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1 כף גרידת תפוזים
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס חמוציות ברכז תפוחים או צימוקים שחורים
  • קורט מלח
  • לציפוי:
  • כוס וחצי של אגוזי מלך
  • 8 תמרים (מג'הול)
  • 1 כפית קליפת תפוזים
  • 1/2 כוס מיץ אננס (מה שנשאר מהאננס המושרה)
  • 1/4כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כוס מים
  • כף שמן קוקוס
  • 1/3 כפית של הל טחון
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את התפוחים, התמרים, האננס + חצי מכמות המים, תפוז, שמן קוקוס ומיץ מהתפוז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מגררים את הגזרים בפומפיה.
  • 3. מכניסים לקערה את החומרים היבשים והתבלינים לערבב ומוסיפים את שאר החומרים.
  • 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, משמנים במעט שמן קוקוס ויוצקים את הבלילה לתבנית.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות.
  • 6. להכנת הציפוי: מערבלים היטב יחד בבלנדר (אפשרי במעבד מזון) עד לקבלת מרקם קרמי.
  • 7. לאחר שהעוגה מתקררת מעט, מורחים מעל העוגה. ניתן לפזר מעל קוקוס מיובש אם רוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully