מאפה פילו ותפוחים מקורמלים
וריאציה טבעונית של שטרודל תפוחים
קינוחים טבעוניים מסעדת טאבולה (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-8 מנות:
- 4 דפי בצק פילו
- 1/2 קילוגרם תפוח גרנד סמית
- 1/2 קילוגרם תפוח חרמון אדום
- 250 גרם פינק ליידי
- 50 גרם סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 יחידה כוכב אניס
- 3 תרמילי הל
- 50 גרם אגוז מלך מוסקט מגורד
- 50 גרם צימוקים לבנים
- . קולפים את התפוחים ומשרים אותם במים עם לימון לחצי שעה.
- 2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מחממים סיר עם סוכר, כוכב אניס, קינמון הל ואגוזי מלך.
- 3. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת צבע קרמלי. מסננים ושומרים את הנוזלים.
- 4. לאחר התקררות המסה מוסיפים את הצימוקים לתערובת.
- 5. חוצים את עלי הפילו לשניים ומורחים אותם במי סוכר (חצי מים חמים חצי סוכר). ממלאים בתערובת, מגלגלים ואופים בטמפרטורת 180 מעלות (ללא טורבו) למשך 12 דקות.
- 6. מחממים את הנוזלים של התפוחים ששמרנו , מוזגים מעט לצלחת הגשה ומניחים את עלי הפילו מעליהם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה