טארט קדאיף שוקולד פיסטוק
טארט שוקולד מרגש משובץ פיסטוק עם שיערות קדאיף במרקמים וטעמים מפתיעים
טארט קדאיף (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתבנית טארט בגודל 35x11 (או למי שאין ברשותו תתאים גם תבנית עגולה נשלפת בקוטר 22)
- חומרים לתחתית:
- 450 גר? אטריות קדאיף מופרדות
- 120 גר? חמאה מומסת
- חומרים למלית:
- 125 גר? חמאה רכה
- 200 גר? שוקולד מריר
- 75 גר? סוכר (1/2 כוס)
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 150 גר? קמח (1/3 1 כוסות)
- חומרים לציפוי:
- 100 גר? שוקולד מריר מומס
- 50 גר? פיסטוק קלוי מלוח/ טבעי (לפי טעם)
- חומרים לסירופ:
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף גדושה דבש/ סילאן/ סירופ מייפל
- 1. מפרידים היטב את אטריות הקדאיף בקריעות קלות בידיים. מכסים במגבת לחה.
- 2. בתוך קערה בינונית מערבבים היטב את הקדאיף והחמאה המומסת כך שהכל יספג היטב.
- 3. משטחים היטב ובאופן אחיד את התערובת על תבנית האפיה כך שתיווצר תחתית שעליה נמזוג את המלית. חשוב להצמיד את הקדאיף עד לשוליים העליונים של התבנית ממש כפי שעושים בכל טארט.
- 4. הכנת המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של 10 שניות תוך עירבוב בין לבין.
- מכניסים את הסוכר וטורפים היטב (בעיקר כדי להמיס את הסוכר ולקרר את המסה).
- מכניסים פנימה את הביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים קלות עד להטמעה.
- 5. יוצקים את בלילת השוקולד על תחתית הקדאיף ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות במצב סטטי (ללא טורבו).
- 6. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי וקוצצים דק בעזרת סכין גדולה את הפיסטוק. מי שמשתמש בפיסטוק טבעי כדאי לקלות לפני כן כ-5 דקות בתנור כדי לפתוח את הטעם והארומה. אני ממליצה לאזור אומץ ולהשתמש בפיסטוק קלוי מומלח מעורב עם טבעי.
- 7. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר למנוחה של כרבע שעה עד שהטארט מתייצב לחלוטין. מחלצים מן התבנית.
- 8. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על הגז רק עד תחילת רתיחה. מסירים מן האש ומצננים.
- 9. בוחרים כלי הגשה/ איחסון שגודלו כ-2 ס?מ יותר מהיקף התבנית שבה השתמשנו ויוצקים עליו מחצית מהסירופ המוכן.
- מניחים את המאפה המוכן על הסירופ ועם הכמות הנותרת מספיגים את השוליים, נעזרים בכף.
- 10. שופכים מעל הטארט המוכן את השוקולד המומס ומפזרים מיד את הפיסטוק הקצוץ. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
- 11. מגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה