פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט קדאיף שוקולד פיסטוק

      טארט שוקולד מרגש משובץ פיסטוק עם שיערות קדאיף במרקמים וטעמים מפתיעים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט קדאיף (נמרוד סונדרס)
      טארט קדאיף (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית טארט בגודל 35x11 (או למי שאין ברשותו תתאים גם תבנית עגולה נשלפת בקוטר 22)
      • חומרים לתחתית:
      • 450 גר? אטריות קדאיף מופרדות
      • 120 גר? חמאה מומסת
      • חומרים למלית:
      • 125 גר? חמאה רכה
      • 200 גר? שוקולד מריר
      • 75 גר? סוכר (1/2 כוס)
      • 2 ביצים גדולות טרופות
      • 150 גר? קמח (1/3 1 כוסות)
      • חומרים לציפוי:
      • 100 גר? שוקולד מריר מומס
      • 50 גר? פיסטוק קלוי מלוח/ טבעי (לפי טעם)
      • חומרים לסירופ:
      • 1 כוס מים רותחים
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 כף גדושה דבש/ סילאן/ סירופ מייפל

      אופן ההכנה

      • 1. מפרידים היטב את אטריות הקדאיף בקריעות קלות בידיים. מכסים במגבת לחה.
      • 2. בתוך קערה בינונית מערבבים היטב את הקדאיף והחמאה המומסת כך שהכל יספג היטב.
      • 3. משטחים היטב ובאופן אחיד את התערובת על תבנית האפיה כך שתיווצר תחתית שעליה נמזוג את המלית. חשוב להצמיד את הקדאיף עד לשוליים העליונים של התבנית ממש כפי שעושים בכל טארט.
      • 4. הכנת המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של 10 שניות תוך עירבוב בין לבין.
      • מכניסים את הסוכר וטורפים היטב (בעיקר כדי להמיס את הסוכר ולקרר את המסה).
      • מכניסים פנימה את הביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים קלות עד להטמעה.
      • 5. יוצקים את בלילת השוקולד על תחתית הקדאיף ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות במצב סטטי (ללא טורבו).
      • 6. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי וקוצצים דק בעזרת סכין גדולה את הפיסטוק. מי שמשתמש בפיסטוק טבעי כדאי לקלות לפני כן כ-5 דקות בתנור כדי לפתוח את הטעם והארומה. אני ממליצה לאזור אומץ ולהשתמש בפיסטוק קלוי מומלח מעורב עם טבעי.
      • 7. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר למנוחה של כרבע שעה עד שהטארט מתייצב לחלוטין. מחלצים מן התבנית.
      • 8. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על הגז רק עד תחילת רתיחה. מסירים מן האש ומצננים.
      • 9. בוחרים כלי הגשה/ איחסון שגודלו כ-2 ס?מ יותר מהיקף התבנית שבה השתמשנו ויוצקים עליו מחצית מהסירופ המוכן.
      • מניחים את המאפה המוכן על הסירופ ועם הכמות הנותרת מספיגים את השוליים, נעזרים בכף.
      • 10. שופכים מעל הטארט המוכן את השוקולד המומס ומפזרים מיד את הפיסטוק הקצוץ. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
      • 11. מגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -