מתכונים חמים

טארט קדאיף שוקולד פיסטוק

טארט שוקולד מרגש משובץ פיסטוק עם שיערות קדאיף במרקמים וטעמים מפתיעים

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

טארט קדאיף

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית טארט בגודל 35x11 (או למי שאין ברשותו תתאים גם תבנית עגולה נשלפת בקוטר 22)
  • חומרים לתחתית:
  • 450 גר? אטריות קדאיף מופרדות
  • 120 גר? חמאה מומסת
  • חומרים למלית:
  • 125 גר? חמאה רכה
  • 200 גר? שוקולד מריר
  • 75 גר? סוכר (1/2 כוס)
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 150 גר? קמח (1/3 1 כוסות)
  • חומרים לציפוי:
  • 100 גר? שוקולד מריר מומס
  • 50 גר? פיסטוק קלוי מלוח/ טבעי (לפי טעם)
  • חומרים לסירופ:
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף גדושה דבש/ סילאן/ סירופ מייפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפרידים היטב את אטריות הקדאיף בקריעות קלות בידיים. מכסים במגבת לחה.
  • 2. בתוך קערה בינונית מערבבים היטב את הקדאיף והחמאה המומסת כך שהכל יספג היטב.
  • 3. משטחים היטב ובאופן אחיד את התערובת על תבנית האפיה כך שתיווצר תחתית שעליה נמזוג את המלית. חשוב להצמיד את הקדאיף עד לשוליים העליונים של התבנית ממש כפי שעושים בכל טארט.
  • 4. הכנת המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של 10 שניות תוך עירבוב בין לבין.
  • מכניסים את הסוכר וטורפים היטב (בעיקר כדי להמיס את הסוכר ולקרר את המסה).
  • מכניסים פנימה את הביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים קלות עד להטמעה.
  • 5. יוצקים את בלילת השוקולד על תחתית הקדאיף ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות במצב סטטי (ללא טורבו).
  • 6. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי וקוצצים דק בעזרת סכין גדולה את הפיסטוק. מי שמשתמש בפיסטוק טבעי כדאי לקלות לפני כן כ-5 דקות בתנור כדי לפתוח את הטעם והארומה. אני ממליצה לאזור אומץ ולהשתמש בפיסטוק קלוי מומלח מעורב עם טבעי.
  • 7. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר למנוחה של כרבע שעה עד שהטארט מתייצב לחלוטין. מחלצים מן התבנית.
  • 8. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על הגז רק עד תחילת רתיחה. מסירים מן האש ומצננים.
  • 9. בוחרים כלי הגשה/ איחסון שגודלו כ-2 ס?מ יותר מהיקף התבנית שבה השתמשנו ויוצקים עליו מחצית מהסירופ המוכן.
  • מניחים את המאפה המוכן על הסירופ ועם הכמות הנותרת מספיגים את השוליים, נעזרים בכף.
  • 10. שופכים מעל הטארט המוכן את השוקולד המומס ומפזרים מיד את הפיסטוק הקצוץ. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
  • 11. מגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully