- 1. מפרידים היטב את אטריות הקדאיף בקריעות קלות בידיים. מכסים במגבת לחה.
-
- 2. בתוך קערה בינונית מערבבים היטב את הקדאיף והחמאה המומסת כך שהכל יספג היטב.
-
- 3. משטחים היטב ובאופן אחיד את התערובת על תבנית האפיה כך שתיווצר תחתית שעליה נמזוג את המלית. חשוב להצמיד את הקדאיף עד לשוליים העליונים של התבנית ממש כפי שעושים בכל טארט.
-
- 4. הכנת המלית: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של 10 שניות תוך עירבוב בין לבין.
-
- מכניסים את הסוכר וטורפים היטב (בעיקר כדי להמיס את הסוכר ולקרר את המסה).
-
- מכניסים פנימה את הביצים וממשיכים לטרוף. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים קלות עד להטמעה.
-
- 5. יוצקים את בלילת השוקולד על תחתית הקדאיף ואופים 30 דקות בחום של 180 מעלות במצב סטטי (ללא טורבו).
-
- 6. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי וקוצצים דק בעזרת סכין גדולה את הפיסטוק. מי שמשתמש בפיסטוק טבעי כדאי לקלות לפני כן כ-5 דקות בתנור כדי לפתוח את הטעם והארומה. אני ממליצה לאזור אומץ ולהשתמש בפיסטוק קלוי מומלח מעורב עם טבעי.
-
- 7. בתום האפיה מוציאים מן התנור ומניחים על משטח קר למנוחה של כרבע שעה עד שהטארט מתייצב לחלוטין. מחלצים מן התבנית.
-
- 8. מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על הגז רק עד תחילת רתיחה. מסירים מן האש ומצננים.
-
- 9. בוחרים כלי הגשה/ איחסון שגודלו כ-2 ס?מ יותר מהיקף התבנית שבה השתמשנו ויוצקים עליו מחצית מהסירופ המוכן.
-
- מניחים את המאפה המוכן על הסירופ ועם הכמות הנותרת מספיגים את השוליים, נעזרים בכף.
-
- 10. שופכים מעל הטארט המוכן את השוקולד המומס ומפזרים מיד את הפיסטוק הקצוץ. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
-
- 11. מגישים.