מתכונים חמים

קייקפופס משמשים ושוקולד

סוכריות על מקל שמנצלות היטב שאריות של עוגות בחושות ועוגיות

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קינוח מישמיש של מירב שיינר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-15 ?סוכריות?
  • 15 מקלות לסוכריות על מקל (להשיג בחנויות האפייה)
  • 15 משמשים מיובשים חלוטים
  • 150 גרם שאריות עוגה בחושה
  • 50 גרם שאריות עוגיות טחונות
  • 30 גרם אגוזים טחונים (מכל סוג)
  • 1 כף גדושה ממרח שוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • סוכריות צבעוניות לקישוט
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה עם מים רותחים חולטים את המשמשים עד שהם מתנפחים ומאבדים מעט מצבעם. מנקזים היטב את הנוזלים ומניחים לייבוש קל.
  • 2 לקערה בינונית מכניסים את פירורי העוגה והעוגיות, האגוזים וממרח השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית ודביקה מעט.
  • 3. פוערים קלות את המשמשים וממלאים בכפית גדושה מן התערובת. להשתדל לא לבצוע פתח גדול מדי. מהדקים וסוגרים היטב את הפתחים ומניחים בקירור לכמה דקות.
  • 4. בשתי קערות זכוכית קטנות ממיסים את השוקולדים בפולסים של 10 שניות במיקרוגל עד לקבלת מרקם מומס חלקית. מערבבים היטב עד שמבחינים בהברקה ושהשוקולדים נוזליים דיים לעבודה.
  • 5. מכניסים מקל לתוך כל אחד מהמשמשים הממולאים.
  • 6. מעבירים את השוקולד הלבן לכוס פלסטיק גבוהה וטובלים את הסוכריות פנימה. מוציאים ומניחים על נייר אפיה עד להתגבשות.
  • 7. בעזרת כפית קטנה יוצקים מעט מן השוקולד המריר מלמעלה כך שהוא ינטוף בפסים מעל השוקולד הלבן.
  • 8. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • בשל מזג האוויר החם והלח מומלץ להשאיר את הסוכריות במקרר ולהוציא רק ממש סמוך לאכילה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully