- 1. חותכים את גבעול התותים כך שהתותים היו שטוחים. מניחים בצלחת שטוחה או מגש, ומניחים במקרר.
-
- 2. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל 30 שניות, ואז מוסיפים עוד 15-30 שניות לפי הצורך, תלוי במיקרוגל (אפשר להמיס גם בבן מארי). טובלים בשוקולד את כיפות התותים. מעבירים לצלחת, נועצים פנינת כסף ומקררים.
-
- 3. מכניסים למקרר 10 כוסות שוט.
-
- 4. ממיסים במיקרו או על להבה קטנטנה שוקולד מריר, שמנת וחמאה. מערבבים עד שנוצר קרם חלק.
-
- 5. יוצקים לכוסות ומניחים לתערובת השוקולד המריר להצטנן מעט ולהתייצב. מניחים בתוך כל כוס תות מצופה בשוקולד לבן. מקררים לפחות חצי שעה לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר.
-
- גיוונים:
- 1. מחזקים את השוקולד המריר בכוסית ברנדי, וויסקי או ליקר תפוזים.
- 2. מתבלים את השוקולד המריר ב-1/2 כפית קינמון, הל או חוויג' לקפה.
- 3. מחליפים את התותים בדובדבנים משומרים (מומלץ אמרנה), בכדור של פררו רושה או בפירורי מקופלת.