מתכונים חמים

טראפלס בכוסיות שוט עם טופינג שוס

אין בעיה להכין כמה שעות מראש, בתנאי שמביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. אם אין תותים, מקשטים בפרי אחר

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

טראפלס תות ושוקולד לסילבסטר (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 כוסיות:
  • 10 תותים
  • 50 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 10 סוכריות לעוגה / פניני כסף
  • 200 גרם שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את גבעול התותים כך שהתותים היו שטוחים. מניחים בצלחת שטוחה או מגש, ומניחים במקרר.
  • 2. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל 30 שניות, ואז מוסיפים עוד 15-30 שניות לפי הצורך, תלוי במיקרוגל (אפשר להמיס גם בבן מארי). טובלים בשוקולד את כיפות התותים. מעבירים לצלחת, נועצים פנינת כסף ומקררים.
  • 3. מכניסים למקרר 10 כוסות שוט.
  • 4. ממיסים במיקרו או על להבה קטנטנה שוקולד מריר, שמנת וחמאה. מערבבים עד שנוצר קרם חלק.
  • 5. יוצקים לכוסות ומניחים לתערובת השוקולד המריר להצטנן מעט ולהתייצב. מניחים בתוך כל כוס תות מצופה בשוקולד לבן. מקררים לפחות חצי שעה לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר.
  • גיוונים:
  • 1. מחזקים את השוקולד המריר בכוסית ברנדי, וויסקי או ליקר תפוזים.
  • 2. מתבלים את השוקולד המריר ב-1/2 כפית קינמון, הל או חוויג' לקפה.
  • 3. מחליפים את התותים בדובדבנים משומרים (מומלץ אמרנה), בכדור של פררו רושה או בפירורי מקופלת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully