סוכריות ריזוטו

מתכון בלתי נשכח של מסעדת כרם זיתים, למנה בלתי נשכחת. אם אתם חובבי ריזוטו, זוהי גרסה כיפית במיוחד, שתשאיר את האורחים שלכם בהלם.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סוכריות ריזוטו.
סוכריות ריזוטו

מצרכים

  • לריזוטו:
  • ½ ק"ג אורז עגול מסוג ארבוריו
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • ½ כפית טימין קצוץ
  • ½ כפית אורגנו קצוץ
  • 200 מ"ל יין לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
  • 200 גרם פרמזן מגורד
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • 200 גרם פירורי לחם
  • 30 מקלות קינמון

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים חמאה בשמן זית, מאדים את השום, הבצל והפטריות.
  • 2. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים כך שכל הגרגרים יהיו מצופים שומן.
  • 3. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
  • 4. מוסיפים את כל התבלינים היבשים.
  • 5. כשהסיר על אש בינונית נמוכה מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם. מחכים למצקת נוספת רק שרוב הנוזל התאדה.
  • 6. מוסיפים ציר עד שהריזוטו מגיע לרמת אל-דנטה. מערבבים עם הפרמזן ומקררים.
  • 7. מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור. נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור. טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
  • 8. מטגנים בשמן עמוק.
  • 9. מגישים את סוכריות הריזוטו מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully