סוכריות ריזוטו
מתכון בלתי נשכח של מסעדת כרם זיתים, למנה בלתי נשכחת. אם אתם חובבי ריזוטו, זוהי גרסה כיפית במיוחד, שתשאיר את האורחים שלכם בהלם.
מצרכים
- לריזוטו:
- ½ ק"ג אורז עגול מסוג ארבוריו
- 2 ליטר ציר ירקות או מים
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
- 5 שיני שום קצוצות דק
- ½ כפית טימין קצוץ
- ½ כפית אורגנו קצוץ
- 200 מ"ל יין לבן
- 2 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה
- מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
- 200 גרם פרמזן מגורד
- לציפוי:
- 2 ביצים
- 200 גרם פירורי לחם
- 30 מקלות קינמון
אופן ההכנה
- 1. ממיסים חמאה בשמן זית, מאדים את השום, הבצל והפטריות.
- 2. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים כך שכל הגרגרים יהיו מצופים שומן.
- 3. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים.
- 4. מוסיפים את כל התבלינים היבשים.
- 5. כשהסיר על אש בינונית נמוכה מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם. מחכים למצקת נוספת רק שרוב הנוזל התאדה.
- 6. מוסיפים ציר עד שהריזוטו מגיע לרמת אל-דנטה. מערבבים עם הפרמזן ומקררים.
- 7. מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור. נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור. טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
- 8. מטגנים בשמן עמוק.
- 9. מגישים את סוכריות הריזוטו מיד.