וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז עם דאל עדשים כתומות

השף נביל בוחארי מקפה נח מציג את הוורסיה שלו לדאל הודי, אבל מעדשים כתומות. המפתח, כמו תמיד באוכל הודי מוצלח, הוא בתיבול.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אורז עם דאל עדשים של קפה נוח. שרית דויד ובסקי,
אורז עם דאל עדשים של קפה נוח/שרית דויד ובסקי

מצרכים למתכון

  • לאורז:
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל
  • 1.5 כוסות מים (באותו גודל של כוס האורז) רותחים
  • חצי כפית חמאה
  • חצי כפית שמן סויה
  • לדאל:
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 1 בצל קטן
  • 1 גזק קצוץ דק
  • רבע לימון קלוף חתוך לקוביות
  • 1 שן שום
  • 2 עלי דפנה
  • 2 פלפל אנגלי
  • חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית קארי
  • שבר של מקל קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית חמאה
  • 1 כפית שמן זית
  • לתוספת יוגורט:
  • גביע יוגורט טבעי
  • כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית קארי
  • שמן זית
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר, מוסיפים את החמאה והשמן, את האורז, ההל והקינמון.
  • 2. מערבבים עד שהאורז מתחמם ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים, מכסים במכסה ומנמיכים את האש.
  • 3. מבשלים על אש מאד נמוכה 17 דקות ומכבים את האש. משאירים סגור 15-20 דקות.
  • 4. להכנת הדאל: מחממים סיר עם השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום, הלימון והתבלינים. מערבבים יחד עד שמתרכך. מוסיפים ליטר וחצי מים ואת העדשים (לאחר שטיפה).
  • 5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על אש נמוכה עד שמתרכך. מתבלים במלח ופלפל.
  • 6. מערבבים את כל מרכיבי התוספת ומזלפים מעל התבשיל.
  • 7. מגישים את הדאל לשולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully