אורז עם דאל עדשים כתומות
השף נביל בוחארי מקפה נח מציג את הוורסיה שלו לדאל הודי, אבל מעדשים כתומות. המפתח, כמו תמיד באוכל הודי מוצלח, הוא בתיבול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לאורז:
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1 מקל קינמון
- 2 תרמילי הל
- 1.5 כוסות מים (באותו גודל של כוס האורז) רותחים
- חצי כפית חמאה
- חצי כפית שמן סויה
- לדאל:
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל קטן
- 1 גזק קצוץ דק
- רבע לימון קלוף חתוך לקוביות
- 1 שן שום
- 2 עלי דפנה
- 2 פלפל אנגלי
- חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
- 1/2 כפית קארי
- שבר של מקל קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית חמאה
- 1 כפית שמן זית
- לתוספת יוגורט:
- גביע יוגורט טבעי
- כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית קארי
- שמן זית
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר, מוסיפים את החמאה והשמן, את האורז, ההל והקינמון.
- 2. מערבבים עד שהאורז מתחמם ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים, מכסים במכסה ומנמיכים את האש.
- 3. מבשלים על אש מאד נמוכה 17 דקות ומכבים את האש. משאירים סגור 15-20 דקות.
- 4. להכנת הדאל: מחממים סיר עם השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום, הלימון והתבלינים. מערבבים יחד עד שמתרכך. מוסיפים ליטר וחצי מים ואת העדשים (לאחר שטיפה).
- 5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על אש נמוכה עד שמתרכך. מתבלים במלח ופלפל.
- 6. מערבבים את כל מרכיבי התוספת ומזלפים מעל התבשיל.
- 7. מגישים את הדאל לשולחן.